30 Mayıs 2020 Cumartesi

MEŞHUR LEZZETİ İLE YÖRESEL YEMEK (ANTEP TAVA) Tarifi

MEŞHUR LEZZETİ İLE YÖRESEL YEMEK (ANTEP TAVA) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo süt danası kullandım (kuzu yada koyun eti ilk tercihtir,alternatif olarak tavuk göğsü de kullanılabilir)
  • 2 adet iri boy patlıcan
  • 4 adet iri patates
  • 15 adet sivri biber
  • 2 -3 adet kapya biber
  • 3 -4 adet iri domates
  • 5 adet iri soğan
  • 7-8 diş tüm sarımsak
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 5 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı dağ kekiği
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1,5 su bardağı ılık su

MEŞHUR LEZZETİ İLE YÖRESEL YEMEK (ANTEP TAVA) Tarifi Yapılışı

Gaziantep” yöresine ait meşhur bir lezzet 🙌🏻 Antep tava 👈🏻 müthiş lezzeti ile tabi ki de sayfamda 🙋🏻‍♀️ tarifimle mutlaka deneyin diyorum hanımlar şahane bir lezzeti var🤤 vede çok pratik 🙌🏻.
  1. Patlıcanı alaca soyup kalın dilimlere doğrayalım ve tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayıp süzüp kurulayalım.
  2. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayıp kalın kare şeklinde dilimleyelim.
  3. Tüm sebzeleri eşit büyüklükte doğrayıp hazır edelim.
  4. Sosu için tüm malzemeyi bir tasta karıştıralım sebzelerin üzerine iri kuşbaşı doğranmış etimizi de ekleyelim ve sosunu etli sebze üzerine gezdirerek dökelim elimizle iyice karıştırarak sosun her yere bulaştığından emin olalım.
  5. Yağlı fırın kağıdını muslukta yıkayıp sıkalım kağıdı tepsi üzerine kapak şeklinde kapatalım. Önceden ısınmış 215° derece fırının alttan ikinci rafında (alt üst ayar ısıtmada) ben 1 saat 10 dakikada pişirdim (süre herkeste değişir, fırın markasına göre azalıp artabilir )
  6. Daha sonra tepsiyi fırından çıkarıp et ve sebzelerinin yumuşaklığını çatalla kontrol edelim.
  7. Yemeğimizi bir kaşıkla biraz karıştıralım ters düz yer değişsinler, eğer pişmişlerse üzerinden kağıdını çıkarıp tekrar fırına verelim ve 15 dakika daha kızarana dek pişirelim.
  8. Yemeğimiz henüz istediğimiz kıvama gelmemişse,, yumşaklığını çatalla kontrol edip karıştırdıktan sonra kağıdını almadan tekrar üzerine örtüp biraz daha üzeri kapalı şekilde pişirelim.
  9. Süre sonu, yumuşayıp pişen yemeğimizi kağıtsız şekilde fırına verip üzerleri biraz kızarana dek daha pişirip servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder