6 Mayıs 2020 Çarşamba

Yumuşacık Pide Ekmeğim Tarifi

Yumuşacık Pide Ekmeğim Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 2 şu bardağı ılık süt
  • Yarım şu bardağı ılık su
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz ( tepeleme degil)
  • 5.5 şu bardağı un gerekirse ilave edin

Şekil vermek için:

  • 1 yemek kaşığı un
  • 5-6 yemek kaşığı su
  • Sulu bur karışım olacak

Üzeri için:

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Çörek otu susam

Yumuşacık Pide Ekmeğim Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kaba maya süt ve şeker i ekleyip 10 dk bekletilir(10 dk kadar ).
  2. Sırasıyla diğer malzemeler eklenir, hamur yoğurulur ve kıvama geldikten sonra 40 dk mayalanması beklenir (ele yapışmayan bir hamur elde edilecek).
  3. Hamur 3 4 parçaya ayrılır.
  4. Tezgaha un serpip her bir parçayı elimizle tezgahta unlayarak açıyoruz çok fazla incelemeden.
  5. İstediğiniz şekli veriyoruz oval yada daire.
  6. Açtığımız hamuru yapmadığımız yada yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alıyoruz.
  7. Elimizi unlu sulu karışıma batırıp önce kenar kısımlarına sonrada ortalarına iyice bastırarak şekil verilir.
  8. Bu şekilleri verirken elimiz sürekli unlu şu karışımında olacak pişerken şeklinin kaybolmaması için püf noktası dir.
  9. Daha sonra tepsi mayası için yarım saat kadar mayalandırılır tepside.
  10. Sonra çatalla delikler açılır.
  11. Üzerine hazırladığımız sos tan sürülür.
  12. Bolca çörek otu susam dökülür.
  13. Önceden ısınmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder