Yumuşacık Pide Ekmeğim Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya
- 2 şu bardağı ılık süt
- Yarım şu bardağı ılık su
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz ( tepeleme degil)
- 5.5 şu bardağı un gerekirse ilave edin
Şekil vermek için:
- 1 yemek kaşığı un
- 5-6 yemek kaşığı su
- Sulu bur karışım olacak
Üzeri için:
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- Çörek otu susam
Yumuşacık Pide Ekmeğim Tarifi Yapılışı
- Derin bir kaba maya süt ve şeker i ekleyip 10 dk bekletilir(10 dk kadar ).
- Sırasıyla diğer malzemeler eklenir, hamur yoğurulur ve kıvama geldikten sonra 40 dk mayalanması beklenir (ele yapışmayan bir hamur elde edilecek).
- Hamur 3 4 parçaya ayrılır.
- Tezgaha un serpip her bir parçayı elimizle tezgahta unlayarak açıyoruz çok fazla incelemeden.
- İstediğiniz şekli veriyoruz oval yada daire.
- Açtığımız hamuru yapmadığımız yada yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alıyoruz.
- Elimizi unlu sulu karışıma batırıp önce kenar kısımlarına sonrada ortalarına iyice bastırarak şekil verilir.
- Bu şekilleri verirken elimiz sürekli unlu şu karışımında olacak pişerken şeklinin kaybolmaması için püf noktası dir.
- Daha sonra tepsi mayası için yarım saat kadar mayalandırılır tepside.
- Sonra çatalla delikler açılır.
- Üzerine hazırladığımız sos tan sürülür.
- Bolca çörek otu susam dökülür.
- Önceden ısınmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder