Adana Usulü Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 150 gram tere yağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- İçine istediğiniz iç harcı
Adana Usulü Su Böreği Tarifi Yapılışı
- Önce yumurtaları tuzu suyu yoğurma kabına alın bi çırpın.
- Ardından aldığı kadar un koyun biraz sert hamur olacak onları 10 parçaya bölün.
- 1 saat dinlendirin sonra her parçayı açın çarşafta kurutun diğer tarafta derin bir tencereye suyu, 1 yemek kaşığı tuzu ,1 yemek kaşığı zeytin yağı koyun.
- Ocağa alın kaynasın tepsiyi yağlayın içine ilk hamuru haşlamadan tepsiye yayın diğerlerini tek tek haşlayıp soğuk suya atıp suyu süzdürün.
- Tepsiye yayın her katı yağlayın beşinci yufkanın ortasına istediğiniz iç harcı koyun kalan yufkaları da aynı şekilde tepsiye döşeyin.
- Son yufkayı haşlamayın üzerine kalan yağı gezdirin.
- 200 dereceli fırında üstü kızarınca tepsiyi ters çevirin altıda kızarsın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder