20 Haziran 2020 Cumartesi

Adana Usulü Su Böreği Tarifi

Adana Usulü Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 150 gram tere yağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • İçine istediğiniz iç harcı

Adana Usulü Su Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Önce yumurtaları tuzu suyu yoğurma kabına alın bi çırpın.
  2. Ardından aldığı kadar un koyun biraz sert hamur olacak onları 10 parçaya bölün.
  3. 1 saat dinlendirin sonra her parçayı açın çarşafta kurutun diğer tarafta derin bir tencereye suyu, 1 yemek kaşığı tuzu ,1 yemek kaşığı zeytin yağı koyun.
  4. Ocağa alın kaynasın tepsiyi yağlayın içine ilk hamuru haşlamadan tepsiye yayın diğerlerini tek tek haşlayıp soğuk suya atıp suyu süzdürün.
  5. Tepsiye yayın her katı yağlayın beşinci yufkanın ortasına istediğiniz iç harcı koyun kalan yufkaları da aynı şekilde tepsiye döşeyin.
  6. Son yufkayı haşlamayın üzerine kalan yağı gezdirin.
  7. 200 dereceli fırında üstü kızarınca tepsiyi ters çevirin altıda kızarsın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder