Saray Sofralarından Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler et için;
- 600 gram kuşbaşı et
- 2 tane soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 tane domates
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Malzemeler beğendi için;
- 5 tane patlıcan
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 bardak süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Saray Sofralarından Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı
- Etleri suyunu bırakıp çekene kadar ağzı kapalı tencerede pişirelim.
- Suyunu çekince etleri bir tabağa alıp tencereye sıvı yağ ile soğanı alalım.
- Soğanlar pembeleşinceye kadar pişirelim. Soğan pembeleşince sarımsakları ekleyelim.
- Bir kere karıştırıp etleri ekleyelim.
- Etler soğan ve sarımsak ile biraz kavrulunca salça, domates, tuz ve karabiberi ekleyelim.
- Salçası kavrulunca üzerine suyu ekleyip, ağzı kapalı kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Beğendiye geçelim. Patlıcanları 200 derece fırında közleyelim. Közlenmiş patlıcanları ince ince doğrayalım.
- Tavaya tereyağ ile unu alıp unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Üzerine patlıcanları ekleyelim.
- Tavadakileri iyice karıştıralım ve üzerine karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyelim. Üzerine tuz ve karabiberi ilave edelim.
- Son olarak kaşarı da ekleyip ocağı kapatalım.
- Beğendinin üzerine etleri serpiştirerek sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder