20 Haziran 2020 Cumartesi

Saray Sofralarından Hünkar Beğendi Tarifi

Saray Sofralarından Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler et için;
  • 600 gram kuşbaşı et
  • 2 tane soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 tane domates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
Malzemeler beğendi için;
  • 5 tane patlıcan
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 bardak süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Yarım  su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Saray Sofralarından Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

    1. Etleri suyunu bırakıp çekene kadar ağzı kapalı tencerede pişirelim.
    2. Suyunu çekince etleri bir tabağa alıp tencereye sıvı yağ ile soğanı alalım.
    3. Soğanlar pembeleşinceye kadar pişirelim. Soğan pembeleşince sarımsakları ekleyelim.
    4. Bir kere karıştırıp etleri ekleyelim.
    5. Etler soğan ve sarımsak ile biraz kavrulunca salça, domates, tuz ve karabiberi ekleyelim.
    6. Salçası kavrulunca üzerine suyu ekleyip, ağzı kapalı kısık ateşte pişmeye bırakalım.
    7. Beğendiye geçelim. Patlıcanları 200 derece fırında közleyelim. Közlenmiş patlıcanları ince ince doğrayalım.
    8. Tavaya tereyağ ile unu alıp unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Üzerine patlıcanları ekleyelim.
    9. Tavadakileri iyice karıştıralım ve üzerine karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyelim. Üzerine tuz ve karabiberi ilave edelim.
    10. Son olarak kaşarı da ekleyip ocağı kapatalım.
    11. Beğendinin üzerine etleri serpiştirerek sıcak servis edin.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder