Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kekin Üzerine Dökmek İçin;
- 1 su bardağı süt
Sosu İçin;
- 1 paket hazır çikolata sos
- 2 su bardağı süt
Kreması İçin;
- 2 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker karıştırılır.
- Süt ve yağ eklenir.
- Kuru malzemeler de eklenip, spatulayla karıştırılır.
- Yağlanan tepsiye dökülen karışım, 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir.
- Bu sırada krem şanti ve süt ile krema hazırlanır.
- Çikolata sosu, sütle birlikte pişirilir ve kıvam alıp kaynayınca, altı kapatılır.
- Çikolata sosu, soğuyana kadar ara ara karıştırılır.
- Fırından çıkan kek biraz soğuduktan sonra, 1 bardak süt ile ıslatılır.
- Tamamen soğuduktan sonra, ilk olarak krem şanti daha sonra çikolata sosu kekin üzerine yayılır.
- Buzdolabında en az 3 dinlendikten sonra, servis edilebilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder