1 Haziran 2020 Pazartesi

Ağlayan Pasta Tarifi

Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kekin Üzerine Dökmek İçin;
  • 1 su bardağı süt
Sosu İçin;
  • 1 paket hazır çikolata sos
  • 2 su bardağı süt
Kreması İçin;
  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt

Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker karıştırılır.
  2. Süt ve yağ eklenir.
  3. Kuru malzemeler de eklenip, spatulayla karıştırılır.
  4. Yağlanan tepsiye dökülen karışım, 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir.
  5. Bu sırada krem şanti ve süt ile krema hazırlanır.
  6. Çikolata sosu, sütle birlikte pişirilir ve kıvam alıp kaynayınca, altı kapatılır.
  7. Çikolata sosu, soğuyana kadar ara ara karıştırılır.
  8. Fırından çıkan kek biraz soğuduktan sonra, 1 bardak süt ile ıslatılır.
  9. Tamamen soğuduktan sonra, ilk olarak krem şanti daha sonra çikolata sosu kekin üzerine yayılır.
  10. Buzdolabında en az 3 dinlendikten sonra, servis edilebilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder