Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiğince un
İç harcı;
- 4 patlıcan
- 3 çarliston
- 3 domates
- 2 soğan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 küp şeker
- İstenilen baharatlar
- Zevkinize göre tuz
- 1 çay bardağı su
Hamur katları için;
- 250 gram tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı
- Hamurumuzu hazırlamakla başlayalım. Suyu tuzu unu karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim ve dinlenmeye bırakalım.
- Hamur dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım soğanımızı yağda kavuralım, salçamızı koyup kaçıralım.
- Sırayla biber domates patlıcanı ekleyip pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra soğuması için başka bir kaba alalım.
- Dinlenen hamurumuzu 20 bezeye bölelim. 8 alt kat, 5 ara kat, 7 üst kat hamurumuzu tatlı tabağı büyüklüğünde açalım üstüne yağ karışımımız dan ekleyelim.
- Bu sistemi bütün bezeler bitene kadar tekrarlayalım.
- Bütün bezeleri yaptıktan sonra yuvarlak borcamımıza alt hamurumuzu açıp koyalım, üstüne iç harcımızı ekleyelim. Tekrar hamur ve iç harç. En son üst katı ekleyip çimdik yardımıyla kapatalım.
- Kalan yağı hamurun üstüne sürelim.
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Benim fırında 30 dakika yeterli oldu😊.
Şimdiden afiyet olsun🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder