23 Haziran 2020 Salı

Arnavut Böreği Tarifi

Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiğince un
İç harcı;
  • 4 patlıcan
  • 3 çarliston
  • 3 domates
  • 2 soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 küp şeker
  • İstenilen baharatlar
  • Zevkinize göre tuz
  • 1 çay bardağı su
Hamur katları için;
  • 250 gram tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu hazırlamakla başlayalım. Suyu tuzu unu karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim ve dinlenmeye bırakalım.
  2. Hamur dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım soğanımızı yağda kavuralım, salçamızı koyup kaçıralım.
  3. Sırayla biber domates patlıcanı ekleyip pişmeye bırakalım.
  4. Piştikten sonra soğuması için başka bir kaba alalım.
  5. Dinlenen hamurumuzu 20 bezeye bölelim. 8 alt kat, 5 ara kat, 7 üst kat hamurumuzu tatlı tabağı büyüklüğünde açalım üstüne yağ karışımımız dan ekleyelim.
  6. Bu sistemi bütün bezeler bitene kadar tekrarlayalım.
  7. Bütün bezeleri yaptıktan sonra yuvarlak borcamımıza alt hamurumuzu açıp koyalım, üstüne iç harcımızı ekleyelim. Tekrar hamur ve iç harç. En son üst katı ekleyip çimdik yardımıyla kapatalım.
  8. Kalan yağı hamurun üstüne sürelim.
  9. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Benim fırında 30 dakika yeterli oldu😊.
Şimdiden afiyet olsun🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder