Dere Otlu Kıyır Kıyır Poğaca Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sut
- 1 yumurta (akı içine, sarısı dışına)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı un (3, 5 bardaktan sonra kontrollü koyun)
- Dereotu
- Beyaz peynir
Dere Otlu Kıyır Kıyır Poğaca Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağı , sut, yumurta akı ve sirkeyi alıp karıştırın.
- Üzerine yavaş yavaş unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Ele yapışmayan bir hamurumuz olacak. Daha sonra içine dereotunu da katıp yoğurup buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
- Yarım saat sonra hamurdan parçalar alıp avuç içinizde açın ve içine peynir ekleyip tepsiye dizin. Ben biraz sade, biraz peynirli, en son da hamuruna peynir katarak yaptım.
- Üzerine yumurta sarisi sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece ki fırında pişirin. Bu ölçülerle 17 adet ufak poğaca çıktı.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder