23 Haziran 2020 Salı

Dere Otlu Kıyır Kıyır Poğaca Tarifi

Dere Otlu Kıyır Kıyır Poğaca Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sut
  • 1 yumurta (akı içine, sarısı dışına)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un (3, 5 bardaktan sonra kontrollü koyun)
  • Dereotu
  • Beyaz peynir

Dere Otlu Kıyır Kıyır Poğaca Tarifi Yapılışı


  1. Yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağı , sut, yumurta akı ve sirkeyi alıp karıştırın.
  2. Üzerine yavaş yavaş unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  3. Ele yapışmayan bir hamurumuz olacak. Daha sonra içine dereotunu da katıp yoğurup buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
  4. Yarım saat sonra hamurdan parçalar alıp avuç içinizde açın ve içine peynir ekleyip tepsiye dizin. Ben biraz sade, biraz peynirli, en son da hamuruna peynir katarak yaptım.
  5. Üzerine yumurta sarisi sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece ki fırında pişirin. Bu ölçülerle 17 adet ufak poğaca çıktı.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder