19 Haziran 2020 Cuma

Babagannuş Tarifi

Babagannuş Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük boy patlıcan
  • 3 adet kapya kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş
  • Sarımsak
  • 3 yemek kaşığı
  • Zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı
  • Tuz (Azaltıp arttırılabilir)
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • İsteğe göre 1 tatlı kaşığı balzamik sirke
  • Dereotu
  • Maydanozu
  • Yarım kuru soğan
  • 1 yemek kaşifin salça
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Limon suyu ( İsteğe göre )

Babagannuş Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcan ve biberleri fırında közleyip sıcağıyla soyup ince ince doğrayınız.
  2. Bir tavada zeytinyağında soğanları soteleyip üzerine salçayı ekleyiniz.
  3. Kabuklarını soyup domatesleri küp küp doğrayıp içerisine atınız ve 2-3 dk harmanlayınız.
  4. Üzerine közlenmiş ve patlıcanları ekleyip ocaktan alınız.
  5. Ocaktan aldıktan sonra kıyılmış yesillikleri tuz ve baharatını, ve son olarak limon suyu nar eksisini atıp harmanlayınız. Soğuk tüketiniz afiyet olsun! :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder