19 Haziran 2020 Cuma

Çilek Reçeli Tarifi

Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kg çilek
  • 3 kg şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4-5 adet limon tuzu

Çilek Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Çileklerin yapraklarını temizleyip iyice yıkayalım. Büyükse ikiye keselim küçükse bütün olarak.
  2. Şeker ile tencereye koyup kapağını kapatıp en az 6 saat bekletelim ve şeker ile sulanan çileğimizi ocağa alıp önce normal sonra kısık ateşte kaynatalım.
  3. Üzerindeki köpüğü alalım yarım saat kadar kaynatalım.
  4. İnmesine yakın tereyağı ve limon tuzunu ekleyip karıştıralım.
  5. Biraz daha kaynatıp bir tabağa alıp koyuluğunu kontrol edelim çok koyu olmuycak soğuyunca koyulaşacaktır bunu dikkat edelim ve sıcağıyla kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirip soğuyuncaya kadar şişeler böyle kalsın.
  6. Daha sonra kaldırıp koyabiliriz açtığımız reçeli dolapta muhafaza edersek daha iyi olur yapacaklara kolay gelsin afiyet olsun 👌😊😇🍓🍓.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder