16 Haziran 2020 Salı

Baharatlı Elma Dilim Patates Tarifi

Baharatlı Elma Dilim Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak

Baharatlı Elma Dilim Patates Tarifi Yapılışı

☆ şimdi sizlerle hazırlanışı çok pratik, köfte et veya benzeri yemeklerimizin yanına çok yakışacak bir fırında patates tarifi paylaşacağım.
  1. Öncelikle patatesleri soyup elma dilim olarak doğruyoruz (görsellerde aşama olarak görebilirsiniz)
  2. Yıkayıp süzüyoruz.
  3. Bir kapta sıvı yağ, tuz, tozbiber, kekik, karabiber ve ezilmiş yada rendelenmiş sarımsağı karıştırıyoruz.
  4. Patatesleri içine koyup harcla karıştırıyoruz.
  5. Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye diziyoruz. 200° önceden ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişiriyoruz. Soğutmadan afiyetle ikram edip yiyoruz 😊.Yoğurtla birlikte de tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder