Biber Dolması (İçini Yumuşak Sevenler) Tarifi İçin Malzemeler
- 9-10 adet orta boy dolmalık biber
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet domates
- 1 su bardağı bulgur/pirinç (ben ikisini karışık kullandım) ayrı da tercih edebilirsiniz.
- Tuz
- Nane
- Karabiber
- Pulbiber
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Biber Dolması (İçini Yumuşak Sevenler) Tarifi Yapılışı
Benim gibi dolmanın içini yumuşacık sevenler için çok lezzetli tarifimi paylaşıyorum.
- Öncelikle soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz.
- Tavaya koyduğumuz yağda kavuruyoruz. Bir yandan pirinç/bulgurumuzu yıkıyoruz. Ben 1 bardağın içinde karışık olarak kullandım.
- Daha sonra domateslerimizin kabuklarını soyuyoruz ve 2, 5 adet domatesi küp küp doğrayıp kavrulan soğanın içine atıyoruz, biraz yumuşadıktan sonra pirinçlerimizi atıyoruz ve kavurma işlemine devam ediyoruz.
- Son olarak tuzumuzu ve baharatlarımızı göz kararı atıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz. İçimiz hazır, şimdi de biberlerimizi yıkadıktan sonra önce saplarını keserek başını atıp, içindeki tohumlarını temizleyelim, alt kısımlarına bıçak yardımıyla artı şeklinde kesik atıyoruz. Ve yine bıçak yardımıyla biberlerin yanlarına aralıklı olacak şekilde kesik atıyoruz. (içinin iyi pişmesi için).
- Son olarak yüksek ve biberlerimizin sığacağı bir tencereye biberlerimizi dizelim, iç harcımızdan tatlı kaşığı kaşığıyla alarak biberlerimizi yarısına kadar dolduralım.
- Daha sonra yarım kalan domatesimizden keserek biberlerimizin üstüne koyalım.
- Salçamızı biraz sıcak suda eriterek su ilavesi yaptıktan sonra biberlerimizin yarısından biraz fazla olacak şekilde tencereye suyumuzu dökelim. İlk yüksek ateşte kaynattığımız yemeğimizi orta ateşe alarak yumuşayana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder