2 Haziran 2020 Salı

Biryani (Irak Usulü) Tarifi

Biryani (Irak Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 çorba kasesi iran prinçi (siz istediğiniz kullanabilirsiniz biz genelde iran prinçi kullanıyoruz)
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 patates
  • 1 avuç badem
  • 1 avuç ceviz
  • 1 paket kuş üzümü ( normal çekirdeksiz kuru üzümde kullanabilirsiniz)
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • Sıvı yağ
  • Biryani baharatı (baharatçılarda bulunur)

Biryani (Irak Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp haşlıyoruz.
  2. Bu arada cevizlerimizi ve bademleri suya koyup onları da haşlayıp üzerlerinde ki kabuğu soğuyoruz.
  3. Patatesimizi de soyup onuda küp küp doğrayıp bir tavaya sıvı yağ alıp ilk önce patatesleri sonra sırasıyla kuş üzümünü, badem ve cevizleri, eti kızartıp( bu işlemleri yaparken hepsine biraz biraz tuz eklemeyi unutmayın) ayrı bir kaba alıyoruz.
  4. Daha sonra pirinçimizi yıkayıp üzerine sıcak su ve tuzunu ekleyip kaynatıyoruz.
  5. Bu arada arpa şehriyeyi de kızartıp pirincimizin pişmesine az bir süre kalınca ekliyoruz( birbirlerine karışması için)
  6. 1 tatlı kaşığı biryani baharatını da suya ekliyoruz.
  7. Pirinç haşlayınca süzüp bütün malzemelerimizi de ekleyip üzerine yine biryani baharatını ekleyip üzerine sıvı yağ geçirip  1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip demlenmesi için ocağa alıyoruz.
  8. Buharını verince de ocaktan alıp servis ediyoruz😘
Not:Eğer ki bu tarifi Türk pirinciyle de yapmak isterseniz kızartma işlemleri aynı şekilde yapıp. Princimizi yağda kızartıp biryani baharatını ve tuzunu ekleyip üzerine sıcak su doldurup pişiriyoruz. Biraz pirinci diri olmasına dikkat ediyoruz ki diğer malzemelerimizi de ekleyip tekrardan az su koyup demlemeye bırakıyoruz,.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder