2 Haziran 2020 Salı

Közlenmiş Patlıcan Yatağında Soslu Izgara Et Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Yatağında Soslu Izgara Et Tarifi İçin Malzemeler

Et marinasyonu için:
  • 4 adet ızgaralık et ( ben kotrfile kullandım)
  • Kaya tuzu
  • 150 ml kırmızı şarap
  • 100 ml zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Süt( göz kararı çok az belki 5 damla falan)
  • Kuru nane, kekik, tuz, karabiber
Közleme için:
  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Sarımsak
Domates sosu:
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı
  • Sarımsak
  • Karabiber, tuz, kekik, kuru nane.

Közlenmiş Patlıcan Yatağında Soslu Izgara Et Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikli olarak etlerimizi arkalı önlü kaya tuzu döküp elimizle bastırarak içine işlemesini sağlıyoruz .
  2. Daha sonrasında o etler beklerken marinasyon işlemi için sosumuzu hazırlıyoruz.
  3. Derin bir kaba 150 ml kırmızı şarabımızı döküyoruz ardından bal zeytinyağı ve baharatlarımızı ekliyoruz.
  4. Bu malzemeleri güzelce çırptıktan sonra lezzeti yumuşatmak için göz kararı çok az süt döküyoruz.
  5. Bu malzemeleri güzelce çırptıktan sonra etleri bu sosa batırıp çift kilitli poşetin içine yerleştiriyoruz ( poşet yoksa derin herhangi bir kapta olur dolaba koyarken üstünü streç filmle kapatmanız gerekir).
  6. Kalan sosumuzu poşetin içine döküp dolaba koyuyoruz.
  7. En az 1, 5-2 saat en fazla 1 gün bekletiyoruz.
  8. Daha sonra patlıcanlarımızı ve biberlerimizi közleyip güzelce soyuyoruz.
  9. Küp küp olacak şekilde doğradıktan sonra derin bir kaba alıyoruz.
  10. 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi döküyoruz(isteğe bağlı).
  11. Birkaç diş sarımsakta rendeledikten sonra güzelce karıştırıyoruz.
  12. Ardından domates sosumuzu hazırlıyoruz.
  13. 1 adet domatesi rendeliyoruz 1 yemek kaşığı domates salçası, zeytinyağı, birkaç diş sarımsak ve baharatlama işlemi yaptıktan sonra karıştırıyoruz .
  14. Koyuluk kıvamına göre biraz su ekliyoruz ne çok koyu ne çok sıvı olmamalı.
  15. Şimdi ise sıra eti pişirmede.
  16. Dolaptan çıkardığımız etleri önce ısınmış bir tavada kesinlikle yağ dökmeden etlerimizi mühürlüyoruz.
  17. Mühürlenen etleri kapaklı ızgara tavasına yerleştiriyoruz yine kesinlikle yağ dökmüyoruz etleri yerleştirdikten sonra kapağını kapatıp yaklaşık 45 50 dakikada yavaş yavaş pişiriyoruz.
  18. Eğer etiniz pişmediyse çok az su dökebilirsiniz yanmaması için.
  19. Etin altını kapatmaya yakın hazırladığımız domates sosunu döküyoruz biraz da o şekilde piştikten sonra etimiz artık hazır.
  20. Daha sonra sunum için közlenmiş patlıcan ve biberlerden yatak yapıp üstüne etimizi koyuyoruz dilerseniz yanına pirinç pilavı da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder