Közlenmiş Patlıcan Yatağında Soslu Izgara Et Tarifi İçin Malzemeler
Et marinasyonu için:
- 4 adet ızgaralık et ( ben kotrfile kullandım)
- Kaya tuzu
- 150 ml kırmızı şarap
- 100 ml zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı bal
- Süt( göz kararı çok az belki 5 damla falan)
- Kuru nane, kekik, tuz, karabiber
Közleme için:
- 4 adet patlıcan
- 4 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Sarımsak
Domates sosu:
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Zeytinyağı
- Sarımsak
- Karabiber, tuz, kekik, kuru nane.
Közlenmiş Patlıcan Yatağında Soslu Izgara Et Tarifi Yapılışı
- Öncelikli olarak etlerimizi arkalı önlü kaya tuzu döküp elimizle bastırarak içine işlemesini sağlıyoruz .
- Daha sonrasında o etler beklerken marinasyon işlemi için sosumuzu hazırlıyoruz.
- Derin bir kaba 150 ml kırmızı şarabımızı döküyoruz ardından bal zeytinyağı ve baharatlarımızı ekliyoruz.
- Bu malzemeleri güzelce çırptıktan sonra lezzeti yumuşatmak için göz kararı çok az süt döküyoruz.
- Bu malzemeleri güzelce çırptıktan sonra etleri bu sosa batırıp çift kilitli poşetin içine yerleştiriyoruz ( poşet yoksa derin herhangi bir kapta olur dolaba koyarken üstünü streç filmle kapatmanız gerekir).
- Kalan sosumuzu poşetin içine döküp dolaba koyuyoruz.
- En az 1, 5-2 saat en fazla 1 gün bekletiyoruz.
- Daha sonra patlıcanlarımızı ve biberlerimizi közleyip güzelce soyuyoruz.
- Küp küp olacak şekilde doğradıktan sonra derin bir kaba alıyoruz.
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi döküyoruz(isteğe bağlı).
- Birkaç diş sarımsakta rendeledikten sonra güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından domates sosumuzu hazırlıyoruz.
- 1 adet domatesi rendeliyoruz 1 yemek kaşığı domates salçası, zeytinyağı, birkaç diş sarımsak ve baharatlama işlemi yaptıktan sonra karıştırıyoruz .
- Koyuluk kıvamına göre biraz su ekliyoruz ne çok koyu ne çok sıvı olmamalı.
- Şimdi ise sıra eti pişirmede.
- Dolaptan çıkardığımız etleri önce ısınmış bir tavada kesinlikle yağ dökmeden etlerimizi mühürlüyoruz.
- Mühürlenen etleri kapaklı ızgara tavasına yerleştiriyoruz yine kesinlikle yağ dökmüyoruz etleri yerleştirdikten sonra kapağını kapatıp yaklaşık 45 50 dakikada yavaş yavaş pişiriyoruz.
- Eğer etiniz pişmediyse çok az su dökebilirsiniz yanmaması için.
- Etin altını kapatmaya yakın hazırladığımız domates sosunu döküyoruz biraz da o şekilde piştikten sonra etimiz artık hazır.
- Daha sonra sunum için közlenmiş patlıcan ve biberlerden yatak yapıp üstüne etimizi koyuyoruz dilerseniz yanına pirinç pilavı da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun:).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder