Bombolone İtalyan Usulü Tarifi

Bombolone İtalyan Usulü Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
  • 1 çay bardağı sıcağa yakın ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant kuru maya
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 2. 5-3 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)
Kreması için:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı +2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Kızartmak için:
  • Kızgın sıvı yağ
Üzeri için:
  • Pudra şekeri

Bombolone İtalyan Usulü Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu malzemelerini hazırlayıp ve yoğurup 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
  2. O sırada kreması için bütün malzemeleri tereyağ hariç bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Ve son olarak tereyağını ilave ediyoruz.
  4. Ve iyice soğutuyoruz.
  5. Hamurumuz geldikten sonra bir merdane yardımı ile 1 parmak kalınlığından açıp bir bardak ile kesiyoruz.
  6. Önceden hazırladığım kare yağlı kağıtları tepsiye yan yana dizip.
  7. Kestiğim hamurları tepsiye yapışmaması için kağıtlarım üzerine yerleştiriyorum.
  8. Üzeri kapalı bir şekilde yeniden mayalandırıyorum yarım 🕒 kadar.
  9. Hamuru elinize temas etmeden aksi taktirde şekilleri bozulur ve mayası söner.
  10. Bu yüzden tavaya indirirken kağıdın kenarıyla yavaşca indirin.
  11. İki yönlü kızartın. Soğuduktan sonra arasını bıçak ile kesin, kremasını sıkın ve üzeri pudra şeker ile servis edin.
  12. Krema yerine reçelde kullanabilirsiniz dolgusuna.
Afiyet olsun😊👌👍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder