Çilekli Dilim Yaş Pasta (Sodalı Pandispanya İle) Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için:
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker ( yarım parmak az )
- 1 paket vanilya
- Kabartma tozu
- 1,5 çay bardağı minarelli su ( soda )
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un 1, 5 – 2 çay bardağı ( hamur hafif cıvık olacak )
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Ara krema için
- 1 paket krem Şanti
- 1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı labne
- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- Küçük küpler halinde doğranmış çilek 6-7 adet
Üstü için
- 1 paket krem santi
- 1 çay bardağı süt
Süslemek için;
- Hindistan cevizi
- Çilek
- Kivi
Çilekli Dilim Yaş Pasta (Sodalı Pandispanya İle) Tarifi Yapılışı
- Yumurta, şeker ve vanilyayı beyazlayana kadar çırpınız.
- Üzerine kabartma tozu ekleyip çırpmaya devam ediniz.
- Soda ve sıvı yağ ekleyiniz. Son olarak unu ve Hindistan cevizini ekleyip.
- Yağlanmış borcama dökünüz. 15-20 dakika arası 180 derece fırında kontrollü pişiriniz.
- Pişen pandispanyayı soğumaya bırakınız.
- 6 eşit parçaya bölünüz ve iki kat olacak şekilde tek tek aralarından kesiniz.
- Bir yandan ara krema için. Süt ve şantiyi çırpınız.
- İçerisine Hindistan cevizi ve labne ekleyip çırpmaya devam ediniz.
- Son olarak küpler halinde doğranmış çilek ile karıştırıp pandispanya aralarını doldurunuz.
- Kapattığınız pandispayaları diş kremasını hazırlayıp kaplayınız.
- Hindistan cevizi serpip meyve ile süsleyiniz.
- Yumuşacık yaş pastanız hazır.
Afiyet olsun! :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder