6 Haziran 2020 Cumartesi

Çilekli Dilim Yaş Pasta (Sodalı Pandispanya İle) Tarifi

Çilekli Dilim Yaş Pasta (Sodalı Pandispanya İle) Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için:
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker ( yarım parmak az )
  • 1 paket vanilya
  • Kabartma tozu
  • 1,5 çay bardağı minarelli su ( soda )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un 1, 5 – 2 çay bardağı ( hamur hafif cıvık olacak )
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Ara krema için
  • 1 paket krem Şanti
  • 1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı labne
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • Küçük küpler halinde doğranmış çilek 6-7 adet
Üstü için
  • 1 paket krem santi
  • 1 çay bardağı süt
Süslemek için;
  • Hindistan cevizi
  • Çilek
  • Kivi

Çilekli Dilim Yaş Pasta (Sodalı Pandispanya İle) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, şeker ve vanilyayı  beyazlayana kadar çırpınız.
  2. Üzerine kabartma tozu ekleyip çırpmaya devam ediniz.
  3. Soda ve sıvı yağ ekleyiniz. Son olarak unu ve Hindistan cevizini ekleyip.
  4. Yağlanmış borcama dökünüz. 15-20 dakika arası 180 derece fırında kontrollü pişiriniz.
  5. Pişen pandispanyayı soğumaya bırakınız.
  6. 6 eşit parçaya bölünüz ve iki kat olacak şekilde tek tek aralarından kesiniz.
  7. Bir yandan ara krema için. Süt ve şantiyi çırpınız.
  8. İçerisine Hindistan cevizi ve labne ekleyip çırpmaya devam ediniz.
  9. Son olarak küpler halinde doğranmış çilek ile karıştırıp pandispanya aralarını doldurunuz.
  10. Kapattığınız pandispayaları diş kremasını hazırlayıp kaplayınız.
  11. Hindistan cevizi serpip meyve ile süsleyiniz.
  12. Yumuşacık yaş pastanız hazır.
Afiyet olsun! :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder