20 Haziran 2020 Cumartesi

Brownie Kurabiye Tarifi

Brownie Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı esmer şeker (Tepeleme)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket bitter çikolata(30 gr)
  • Yarım paket kakao (20 gr)
  • 2 su bardağından 1 parmak az un
  • 5 yemek kaşığı süt

Brownie Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yumuşak tereyağ ve şekeri çırpıp kabartıyorum. (creaming)
  • Bitter çikolatayı koyduğum kaseyi kaynar su dolu bir kaba oturtup eritiyorum. (benmari)
  • Yumurta, süt ve erimiş bitter çikolatayı ekleyip karıştırıyorum.
  • Un ve kakaoyu üzerine eleyip hamurumu bir sıkma poşetine alıp yuvarlaklar halinde sıkıyorum. (sıkma poşeti kullanmadan elinizle de yapabilirsiniz).
  • Yuvarlaklarımı pudra şekerine bulayıp fırın tepsime diziyorum ve önceden ısıtılmış alt-üst ayar fırında 180 derecede tam 7 dakika pişiriyorum.
  • 📌7 dakikayı geçerseniz kurabiyeniz kuru olacaktır.
  • 📌sevenler içerisine parçalanmış ceviz de atabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder