Brownie Kurabiye Tarifi
Brownie Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 6 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı esmer şeker (Tepeleme)
- 1 adet yumurta
- Yarım paket bitter çikolata(30 gr)
- Yarım paket kakao (20 gr)
- 2 su bardağından 1 parmak az un
- 5 yemek kaşığı süt
Brownie Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yumuşak tereyağ ve şekeri çırpıp kabartıyorum. (creaming)
- Bitter çikolatayı koyduğum kaseyi kaynar su dolu bir kaba oturtup eritiyorum. (benmari)
- Yumurta, süt ve erimiş bitter çikolatayı ekleyip karıştırıyorum.
- Un ve kakaoyu üzerine eleyip hamurumu bir sıkma poşetine alıp yuvarlaklar halinde sıkıyorum. (sıkma poşeti kullanmadan elinizle de yapabilirsiniz).
- Yuvarlaklarımı pudra şekerine bulayıp fırın tepsime diziyorum ve önceden ısıtılmış alt-üst ayar fırında 180 derecede tam 7 dakika pişiriyorum.
- 📌7 dakikayı geçerseniz kurabiyeniz kuru olacaktır.
- 📌sevenler içerisine parçalanmış ceviz de atabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder