20 Haziran 2020 Cumartesi

Mozaik Truf Tarifi

Mozaik Truf Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük kare borcam tepsisi kadar kakaolu kek
  • Yarım paket pötibör bisküvi
  • 2 adet dankek çikolatalı kek
  • 2 adet halley
  • 1 paket kakao (50 gr)
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı margarin
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı iri ufalanmış ceviz
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata (Ben bitter kullandım)

Mozaik Truf Tarifi Yapılışı

Hem basit hem lezzetli bir tarif bu😍. Hem çabucak da oluyor 😊. Gelelim tarife 😍Öncelikle benim amacım kek yapmaktı😀. Fakat azizliğine uğradığım için böyle değerlendirmek istedim.
  • Kekimizi ne çok büyük ne de toz gibi olmayacak şekilde parçalayalım.
  • Üzerine bisküvileri de 4 parçaya bölerek ekleyelim.
  • Halley ve dankekleri de parçalayalım ve ekleyelim.
  • Son olarak ceviz ve damla çikolataları ekleyerek sıvıları hazırlayalım.
  • Tencereye margarini alalım ve eritelim. Kaşıklar dolu dolu olacak.
  • Eriyen yağın altını kapatalım ve üstüne; kakao, şeker, vanilya ve sütü ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  • Diğer malzemelere ekleyelim ve bir kaşık yardımı ile alttan üste doğru karıştıralım.
  • Streç filme saralım ve rulo haline getirelim dondurucuya kaldıralım.
  • Yarım saat kadar bekledikten sonra dilimleyelim. Benim 20 dilim çıktı.
  • Dilimledikten sonra yine dondurucuya kaldıralım ve yemek istediğiniz zaman çıkarıp tüketebilirsiniz.
  • Üstüne çikolatalı sos hindistan cevizi vs. Nasıl isterseniz süsleme yapabilirsiniz. Dondurma ile de nefis oluyor😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder