Mozaik Truf Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük kare borcam tepsisi kadar kakaolu kek
- Yarım paket pötibör bisküvi
- 2 adet dankek çikolatalı kek
- 2 adet halley
- 1 paket kakao (50 gr)
- 6 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı margarin
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı iri ufalanmış ceviz
- 2 yemek kaşığı damla çikolata (Ben bitter kullandım)
Mozaik Truf Tarifi Yapılışı
Hem basit hem lezzetli bir tarif bu😍. Hem çabucak da oluyor 😊. Gelelim tarife 😍Öncelikle benim amacım kek yapmaktı😀. Fakat azizliğine uğradığım için böyle değerlendirmek istedim.
- Kekimizi ne çok büyük ne de toz gibi olmayacak şekilde parçalayalım.
- Üzerine bisküvileri de 4 parçaya bölerek ekleyelim.
- Halley ve dankekleri de parçalayalım ve ekleyelim.
- Son olarak ceviz ve damla çikolataları ekleyerek sıvıları hazırlayalım.
- Tencereye margarini alalım ve eritelim. Kaşıklar dolu dolu olacak.
- Eriyen yağın altını kapatalım ve üstüne; kakao, şeker, vanilya ve sütü ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Diğer malzemelere ekleyelim ve bir kaşık yardımı ile alttan üste doğru karıştıralım.
- Streç filme saralım ve rulo haline getirelim dondurucuya kaldıralım.
- Yarım saat kadar bekledikten sonra dilimleyelim. Benim 20 dilim çıktı.
- Dilimledikten sonra yine dondurucuya kaldıralım ve yemek istediğiniz zaman çıkarıp tüketebilirsiniz.
- Üstüne çikolatalı sos hindistan cevizi vs. Nasıl isterseniz süsleme yapabilirsiniz. Dondurma ile de nefis oluyor😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder