Çilek Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 1 lt süt
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya sos için;
- 2-3 su bardağı ayıklanmış çilek
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı su
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Orta boy bir tencereye süt, un, nişasta ve toz şekeri ekleyelim.
- Tel çırpıcı ile karıştırıp kabarcık oluncaya kadar karıştırıyoruz.
- Vanilya ve tereyağını ekleyip altını kapatıyoruz.
- Daha kıvamlı olmasını istiyorsak 5 dakika mikserde çırpıyoruz.
- Ayıklanmış çilekleri yıkadıktan sonra toz şeker ekleyerek robotta iyice çekip püre haline getiriyoruz.
- Ufak bi tencereye aktarıp nişasta ve yarım su bardağı suyu ekleyip çırpıcı ile koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Kaynayıp koyulaşınca altını kapatıyoruz.
- Bardaklarımıza eşit şekilde dağıtıp dolaba kaldırıyoruz soğuduktan sonra muhallebiyi üzerine döküyoruz .
- Tekrar dolaba koyup soğuduktan sonra tekrar çilek sosunu döküyoruz ☺️
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder