23 Haziran 2020 Salı

Çilek Soslu Muhallebi Tarifi

Çilek Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;
  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya sos için;
  • 2-3 su bardağı ayıklanmış çilek
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su

Çilek Soslu Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Orta boy bir tencereye süt, un, nişasta ve toz şekeri ekleyelim.
  2. Tel çırpıcı ile karıştırıp kabarcık oluncaya  kadar karıştırıyoruz.
  3. Vanilya ve tereyağını ekleyip altını kapatıyoruz.
  4. Daha kıvamlı olmasını istiyorsak 5 dakika mikserde çırpıyoruz.
  5. Ayıklanmış çilekleri yıkadıktan sonra toz şeker ekleyerek robotta iyice çekip püre haline getiriyoruz.
  6. Ufak bi tencereye aktarıp nişasta ve yarım su bardağı suyu ekleyip çırpıcı ile koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
  7. Kaynayıp koyulaşınca altını kapatıyoruz.
  8. Bardaklarımıza eşit şekilde dağıtıp dolaba kaldırıyoruz soğuduktan sonra muhallebiyi üzerine döküyoruz .
  9. Tekrar dolaba koyup soğuduktan sonra tekrar çilek sosunu döküyoruz ☺️
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder