Dağ Kekikli Omlet Tarifi İçin Malzemeler
- 1 demet taze dağ kekiği
- 3 yumurta
- Tereyağ ve az miktarda su
- İsteğe göre toz biber ve tuz
Dağ Kekikli Omlet Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 3 yumurtamızı kasemize kırıp suyunu ekleyip çırpalım.
- Ardından tavamıza tereyağı koyup kızdıralım.
- Orta ateşte ve bir yandan elimizde dağ kekiği demetine 2 kez pat pat vuralım ve dökülenler kasemize gelsin ve ardından yeniden çırpalım.
- Kızgın tavamıza tuz ekleyip kaseyi boşaltalım ve kapak kapatıp pişmesini bekleyelim.
- Altı kızaran omletimizi kapak yardımıyla çevirip altını kapatalım ve bir dakika sonra servis tabağımıza alalım.
- Dağ kekikli omletimiz servise hazır.
Afiyet olsun 🎀.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder