19 Haziran 2020 Cuma

Dağılmama Garantili Yuvalama Çorbası (Tavuk Göğüslü) Tarifi

Dağılmama Garantili Yuvalama Çorbası (Tavuk Göğüslü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram tavuk göğsü kıyma
  • 4 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yavaş yavaş yoğururken su
Çorba için( 6 kişilik );
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yağ
  • 750 ml kaynar su ( ortalama)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet limon suyu ( değiştirebilirsiniz)

Dağılmama Garantili Yuvalama Çorbası (Tavuk Göğüslü) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğsü, tuz ve bulguru bir miktar yoğuruyoruz direk su dökmüyoruz yavaş yavaş avucumuzla ekliyoruz.
  2. Yumuşayan bulgurun üzerine 1 bardak irmik ekleyip, 5 dakika kadar daha yoğurduktan sonra en son un ekliyoruz .
  3. Ve hamurumuzu çok cıvık olmayacak şekilde avucumuz ile su ekliyoruz.
  4. Birbirini tutan hamuru küçük küçük bezeler yaparak yuvarlıyoruz.
  5. Biz yuvalama yaparken hamur sertleşme yapabilir su ile tekrar yumuşatarak yuvalamayı bitiriyoruz .
  6. Asla birbirine yapışma yapmayacaktır korkmayın.
  7. Daha sonrasında ben çorba için 2 kase yuvalama ölçüsü verdim.
  8. Kalabalığa hepsini yapacaksanız su çorba ölçülerini ikiye katlayın istediğiniz kadarını buzluğa kaldırabilirsiniz.
  9. Tencereye soğanları küçük küçük doğruyoruz yağ ile kavurduktan sonra salçamızı ekliyoruz.
  10. Salçada kavrulduktan sonra suyumuzu ve limon suyunu ekleyip kaynayana  kadar bekliyoruz.
  11. Kaynayan suyun içerisine 2 kase dolusu kadar yuvalama ekliyoruz en önemli püf nokta asla tencere kapak kapatmayın.
  12. Yuvalamalar yumuşayana kadar pişiriyoruz ( 20 dakika kadar ).
  13. Piştikten sonrada tencere kapağını kapatmayın ilk sıcağı gidene kadar.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder