Domates ve biber
Müthiş Lezzeti İle Şehzade Kebabı (Mutlaka Deneyin Favoriniz Olacak) Tarifi Yapılışı
Osmanlının ünlü yemeği (şehzade kebabı)Saraylara yakışır şahane bir lezzet🙌🏻,,.
- Etimiz ön aşamada düdüklüde pişirilir.
- Sebzeleri kızartılır, ve son aşamada tümü sosu ile birleştirilip fırında son lezzeti için taçlandırılır 👑.
- Şehzadeler için özel yapılmış bu osmanlı yemeğimi mutlaka ama mutlaka deneyin diyorum🙋🏻♀️.
- Patlıcanları alaca şekilde soyup iri küpler halinde dilimleyip tuzlu suda 20 dk bekletip durulayıp kurulayalım.
- Fritöz yada tavada bol yağda kızartalım havlu peçete serilmiş bir tepside bekletelim.
- Patatesi soyup orta küpler halinde doğrayıp kızartalım. Onuda peçete üzerinde fazla yağının süzülmesi için dinlendirelim. Bizde bu arada orta boy doğranmış kuşbaşı dana etimizi tencerede kavuralım.
- Et suyunu salınca az daha kavurup üzerine yarım su bardağı kadar kaynar su ekleyip düdüklü yada tencerede etler yumuşayana kadar pişirelim.
- Geniş ve derin bir tava içine sıvı yağ, kapya biberi, yeşil biber, soğan ve sarımsağı yemeklik şekilde irice doğrayıp ateşte kavuralım. Baharatlarını ekleyip karıştıralım.
- Pişen etimizi süzerek kavrulmuş soğan biber sebzelerinin üzerine tavaya ekleyelim hep beraber 3-5 dk kavuralım ve ocaktan alalım.
- Sosu için bir tavaya biraz sıvı yağ ve salçayı koyup kavuralım tuz ve karabiber ekleyelim sıcak suyunu da koyup kaynatalım.
- Patates ve patlıcan ikilisini borcamın tabanına karışık şekilde yerleştirelim.
- Etimizi borcam üzerindeki kızarmış sebzeler üzerine eşitçe dökelim.
- Tavadaki sosunu gezdirelim 210° alt üst ayarda ısınmış fırının orta rafında 20-30 dk arası dekor dizdiğimiz domates ve biberler kızarana kadar pişirip servis edelim.Not: düdüklümde haşladığım etimin tencere içerisinde kalan et suyunu karton bardağa doldurup buzluğuma kaldırdım, çorba ve yemeklerimde çıkarıp kullanmak için,, , sizede fikir olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder