Ekşili Patlıcan (Doğrama) Antep Yöresi Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram parça et (kemikli etide kullanılabilir
- 1 su bardağı geceden ıslatılmış nohut( önceden haşlanmış nohut da varsa kullanılabilir)
- 3 adet topak patlıcan
- 1 büyük boy kuru soğan
- 2 adet domates
- Yarım adet yeşil biber
- 6-7 diş sarımsak
- 1 buçuk yemek kaşığı biber salçası ( domatesle karışık salçada olabilir )
- 1 yemek kaşığı sıvı sumak ekşisi yoksa limon tuzu
- Tuz
Üzeri için;
- Sıvı yağ
- Kuru nane
Ekşili Patlıcan (Doğrama) Antep Yöresi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etimizi ve ıslatılmış nohutumuzu iyice yıkayıp düdüklü tenceremize koyalım.
- Suyunu ve tuzunu ayarlayıp ocağımıza alalım kaynayıp üzerinin kefini aldıktan sonra düdüklü tenceremizin ağzını kapatalım etimiz kemikli ise 40 -45 dakika parça ise 35 -40 dakika pişirelim.
- Bir taraftan da patlıcanları görselde paylaştığım gibi küpten biraz daha büyük doğrayıp tuzlu suda 5-10 dakika bekletelim domates biber soğan ve sarımsakları da doğrayıp etimizin pişmesini bekleyelim.
- Patlıcanlarımızıda tuzlu sudan alıp iyice yıkayalım etimiz pişince düdüklü tenceremizin ilk sıcağı çıktıktan sonra dikkatli bir şekilde ağzını.
- Açalım ve üzerine doğramış olduğumuz kuru soğanı ve patlıcanları atıp bir taşım kaynatıp hemen diğer malzemeleri ekleyelim.
- Salçasını tuzunu da ekleyip ocağımızı iyice kısalım ve pişirmeye bırakalım.
- Sürekli karıştırmayalım aksi takdirde patlıcanlar dağılır ve hiç hoş olmayan bir görüntü olur 20- 25 dakika piştikten sonra ekşisini de ekleyip altını kapatalım.
- Ve üzerine nane ve sıvı yağını iyice kızgın bir şekilde ekleyelim.
- Biraz etrafa sıçrayabilir ama mutlaka kızgın bir şekilde dökelim.
- O ses ve nanenin muhteşem kakaosu ile yemeğimizi tamamlayalım tamda mevsimi bütün sebzeler taze ve lezzetli.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder