Enginar Çorbası (Sevmeyenler Bile Sevecek) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet soyulmuş enginar
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı (unu kavurmak için)
- 2 litre kadar et suyu veya normal su
- 1 tutam maydanoz
Enginar Çorbası (Sevmeyenler Bile Sevecek) Tarifi Yapılışı
- Çorba yapacağımız tencereye, sıvı yağ ve iri iri doğranmış soğan alınır ve kavrulur.
- Sırasıyla iri iri doğranmış havuç, patates ve enginarlar alınarak kavrulur.
- Bende her zaman tereyağda kavrulmuş un olduğu için, kavrulan sebzelerin üzerine 1 kaşık ekledim. Sizde yoksa, bir tavada unu, tereyağı ile kavurup, ekleyin.
- Daha sonra kaynar suyu eklenip, sebzeler yumuşayana kadar kaynatılır.
- Sebzeler yumuşadıktan sonra, blenderdan geçirilir.
- Kıvamı yoğunsa, biraz daha su eklenip, bir taşım daha kaynatılır.
- Ocaktan indirmeden önce; tuz, biraz kırmızı biber ve karabiber eklenir.
- İnce ince kıyılmış maydanozlar da eklenir.
- Servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder