1 Haziran 2020 Pazartesi

Enginar Çorbası (Sevmeyenler Bile Sevecek) Tarifi

Enginar Çorbası (Sevmeyenler Bile Sevecek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet soyulmuş enginar
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (unu kavurmak için)
  • 2 litre kadar et suyu veya normal su
  • 1 tutam maydanoz

Enginar Çorbası (Sevmeyenler Bile Sevecek) Tarifi Yapılışı

  1. Çorba yapacağımız tencereye, sıvı yağ ve iri iri doğranmış soğan alınır ve kavrulur.
  2. Sırasıyla iri iri doğranmış havuç, patates ve enginarlar alınarak kavrulur.
  3. Bende her zaman tereyağda kavrulmuş un olduğu için, kavrulan sebzelerin üzerine 1 kaşık ekledim. Sizde yoksa, bir tavada unu, tereyağı ile kavurup, ekleyin.
  4. Daha sonra kaynar suyu eklenip, sebzeler yumuşayana kadar kaynatılır.
  5. Sebzeler yumuşadıktan sonra, blenderdan geçirilir.
  6. Kıvamı yoğunsa, biraz daha su eklenip, bir taşım daha kaynatılır.
  7. Ocaktan indirmeden önce; tuz, biraz kırmızı biber ve karabiber eklenir.
  8. İnce ince kıyılmış maydanozlar da eklenir.
  9. Servise hazır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder