1 Haziran 2020 Pazartesi

Çıtır Tavuk Baget Tarifi

Çıtır Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet Banvit Baget
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay Kaşığı kırmızı toz biber
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz

Çıtır Tavuk Baget Tarifi Yapılışı



  1. Bagetleri uygun bir tencereye yerleştirin. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyip biraz da tuz ilave edin ve pişirin.
  2. Pişen bagetleri tencereden çıkartın ve soğumaya alın. İsterseniz derilerini ayıklayın.
  3. Bir tabağa un, mısır unu, galeta ve bütün baharatlarını ekleyip karıştırın. Başka tabakta yumurta ve suyu çırpın.
  4. Soğuyan bagetleri önce yumurtaya sonra unlu karışıma bulayın. Bir tabağa alın üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında bekletin.
  5. Bekleme süresinden sonra yine yumurtaya batırıp tekrar unlu karşıma bulayın.
  6. Kızdırılmış tavada altın sarısı rengini alana kadar kızartın.  Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder