Etsiz Kuru Fasulye Tarifi
Etsiz Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 7 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kasığı biber salçası
- 1 adet soğan
- 4-5 adet kurutulmuş acı biber
- Tuz
- Pulbiber
Etsiz Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı
- Fasulyeyi temizleyip,yıkayalım.
- Yıkanan fasulyeyi bir kaba alarak 1 çay kaşığı tuz ekleyip, geceden suya ıslatalım.
- Ertesi gün pişmeye hazır hale gelmiş fasulyenin önce gazını alalım tencereye üzerini geçecek kadar su alarak üzerine beyaz köpükler gelene kadar kaynatalım.
- Gelen köpükleri kepçe yardımıyla alarak köpük gelmeyene kadar aynı işleme devam edelim.
- Daha sonra fasulyeleri süzerek bir iki suya tutalım.
- Düdüklü tencereye küp doğranmış soğanı alarak kavuralım.
- Kavrulunca salçayı ekleyelim.Biber salçası domatese göre nohut ve fasulye yemeklerinde daha güzel renk ve lezzet veriyor gerçekten.
- Salça kavrulunca fasulyeyi ekleyelim,1 dakika kadar kavurup, suyunu baharatları ve kuru biberi ekleyip, kapağını kapatalım.
- Pişen fasulye yemeği servise hazır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder