4 Haziran 2020 Perşembe

Ezogelin Çorbası Tarifi

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
  • 8 bardak su (2 bardağını et suyu kullandım. Et suyu yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
Sos için;
  • 1 kahve fincanı kadar sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • 2 bardak su
(Bardak ölçüsü 200 ml)

Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tencereye tereyağ ve sıvı yağı alıp eritelim. Üzerine yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyip kavuralım. Soğanları yakmamaya dikkat edelim.
  2. Tencereye yıkanmış mercimek, bulgur ve pirinç ekleyelim. Su, tuz, karabiber ekleyip pişmesi için bekleyelim. Varsa elinizde suyun bir miktarını et suyu kullanırsanız daha lezzetli olacaktır.
  3. Sos için başka bir tencereye sıvı yağı alalım. İyice ısınınca unu ekleyip biraz kavuralım ve salçayı ekleyip biraz kavuralım.
  4. Suyu ekleyip kıvamı açılana kadar karıştıralım. Bir taşım kaynatalım. Baharatları ekleyip karıştıralım. Mercimek, pirinç ve bulgur iyice yumuşadığında sosu tencereye ekleyip 3-4 dakika kaynatıp ocaktan alın.
  5. Afiyet şifa olsun ☺️.
  6. Not: Mercimeğin su çekme oranı değişeceği için su miktarını arttırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder