Frambuazlı Cheescake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 1 kase fındık yada ceviz
Kreması için:
- 600 gram labne peyniri
- 200 ml sıvı krema
- 4 yumurta
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Frambuazlı sosu için:
- Hazır sos kullandım (1 paket kenton meyveli sosu üzerindeki ölçülere göre pişirdim.)
Frambuazlı Cheescake Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kelepçeli kalıbımızın altı yağlı kağıt ile kaplayalım. Fırını 160 dereceye ayarlayalım. Fırının en altına ısıya dayanıklı bir kap ile su koyalım. (❗ pişme aşamasında çatlamaması için bu önemli).
- Tabanı için burçak bisküviyi ve fındığı rondodan geçirelim. Eritilmiş tereyağını da bisküviye ekleyelim ve karıştıralım.
- Kelepçeli kalıbın dibine bisküvili karışımı dökelim ve bir bardak yada kaşık yardımıyla bastırarak düzleştirelim. Kremasını hazırlayana kadar kelepçeli kalıbı buzdolabına kaldıralım.
- Kreması için bir kaseye labne peyniri, krema, un, nişasta, şeker, vanilya ve limon kabuğu rendesini alarak karıştıralım. ( ❗hiç bir aşamada mikser kullanmayın. Tel çırpıcı ile yapalım. Çok çırparsak hava kabarcıkları kekimizin çatlamasına sebep olabilir. ) daha sonra yumurtaları teker teker karışıma ekleyelim ve teker teker karıştıralım. Hazırladığımız kremamızı bisküvili tabanımızın üzerine dökelim.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dk pişirelim. ❗pişirme esnasında fırının kapağını hiç açmayalım. Pişme süresi sonunda fırının kapağını aralayarak 20-25 dk daha fırında bekletelim. Bu süre sonunda muhallebi sallanmıyorsa olmuş demektir.
- Cheesecake soğuduğunda buzdolabına kaldıralım ve bir gece bekletelim.
- Frambuazlı sosu için: hazır sosu paketin arkasındaki ölçülere göre pişirelim.
- Servis öncesi üzerine meyveli sos gezdirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder