23 Haziran 2020 Salı

Frambuazlı Cheescake Tarifi

Frambuazlı Cheescake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağı
  • 1 kase fındık yada ceviz

Kreması için:

  • 600 gram labne peyniri
  • 200 ml sıvı krema
  • 4 yumurta
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Frambuazlı sosu için:

  • Hazır sos kullandım (1 paket kenton meyveli sosu üzerindeki ölçülere göre pişirdim.)

Frambuazlı Cheescake Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kelepçeli kalıbımızın altı yağlı kağıt ile kaplayalım. Fırını 160 dereceye ayarlayalım. Fırının en altına ısıya dayanıklı bir kap ile su koyalım. (❗ pişme aşamasında çatlamaması için bu önemli).
  2. Tabanı için burçak bisküviyi ve fındığı rondodan geçirelim. Eritilmiş tereyağını da bisküviye ekleyelim ve karıştıralım.
  3. Kelepçeli kalıbın dibine bisküvili karışımı dökelim ve bir bardak yada kaşık yardımıyla bastırarak düzleştirelim. Kremasını hazırlayana kadar kelepçeli kalıbı buzdolabına kaldıralım.
  4. Kreması için bir kaseye labne peyniri, krema, un, nişasta, şeker, vanilya ve limon kabuğu rendesini alarak karıştıralım. ( ❗hiç bir aşamada mikser kullanmayın. Tel çırpıcı ile yapalım. Çok çırparsak hava kabarcıkları kekimizin çatlamasına sebep olabilir. ) daha sonra yumurtaları teker teker karışıma ekleyelim ve teker teker karıştıralım. Hazırladığımız kremamızı bisküvili tabanımızın üzerine dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dk pişirelim. ❗pişirme esnasında fırının kapağını hiç açmayalım. Pişme süresi sonunda fırının kapağını aralayarak 20-25 dk daha fırında bekletelim. Bu süre sonunda muhallebi sallanmıyorsa olmuş demektir.
  6. Cheesecake soğuduğunda buzdolabına kaldıralım ve bir gece bekletelim.
  7. Frambuazlı sosu için: hazır sosu paketin arkasındaki ölçülere göre pişirelim.
  8. Servis öncesi üzerine meyveli sos gezdirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder