Yayla Çorbası Tarifi
Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Türk kahvesi fincanı pirinç
- 7 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- Yarım fincandan biraz fazla un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Nane
Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı
- Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
- Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.
- Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.
- Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.
- Tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır.
- Ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir.
- Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın. Deneyenlere afiyet şifa olsun. ♥️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder