23 Haziran 2020 Salı

Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Türk kahvesi fincanı pirinç
  • 7 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yarım fincandan biraz fazla un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Nane

Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
  2. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.
  3. Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.
  4. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.
  5. Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.
  6. Tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır.
  7. Ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir.
  8. Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın. Deneyenlere afiyet şifa olsun. ♥️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder