4 Haziran 2020 Perşembe

Hazır Baklava Hamurundan Kadayıflı Muska Tatlısı Tarifi

Hazır Baklava Hamurundan Kadayıflı Muska Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram baklavalık yufka (44 yaprak)
  • 350 gram tuzsuz tereyağ
  • 200 gram hazır kavrulmuş kadayıf
  • 100 gram çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
  • 6 su bardağı şeker
  • 7 su bardağı su
  • İnce dilimlenmiş limon
Üzerini süslemek isterseniz ;
  • Toz antep fıstığı

Hazır Baklava Hamurundan Kadayıflı Muska Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Şerbeti kaynaması için ocağa koyalım kaynamaya başladıktan sonra limonunu da ilave edip 15-20 dakika orta ateşte kaynatalım.
  2. Yufka katlı haldeyken 6 eşit parçaya bölüyoruz. 📌daha sonra üstlerini nemli bir bez ile kapatalım ki baklava yufkası çabuk kuruyup kopabilen bir yufkadır buna dikkat edelim. 📌.
  3. Bir parçasını alıp iki kat yapacağımız baklamızın ilk katına erittiğimiz tereyağını fırça yardımıyla sürelim diğer katı üstüne koyup onu da yağlayalım.
  4. Yaklaşık yarım yemek kaşığı kavrulmuş kadayıf ve ceviz karışımını bir ucuna koyup üçgen şekli verip aşağı doğru muska gibi sarıyoruz.
  5. Bu baklavalık yufkadan yaklaşık 130 adet baklava çıkıyor. Yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlayın.
  6. Daha sonra yağlı kağıt üzerine dizilen baklavaların üstünü hafifçe yağlayıp alt üst ayarında önceden 200 derece ısıtılmış fırına veriyoruz. 15-20 dakika içinde üzeri pembeleşince fırından çıkaralım.
  7. Tepsi ılıkken soğuk şerbetini verelim. Sunumu zevkinize göre yapabilirsiniz şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder