Hazır Baklava Hamurundan Kadayıflı Muska Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram baklavalık yufka (44 yaprak)
- 350 gram tuzsuz tereyağ
- 200 gram hazır kavrulmuş kadayıf
- 100 gram çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
- 6 su bardağı şeker
- 7 su bardağı su
- İnce dilimlenmiş limon
Üzerini süslemek isterseniz ;
- Toz antep fıstığı
Hazır Baklava Hamurundan Kadayıflı Muska Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Şerbeti kaynaması için ocağa koyalım kaynamaya başladıktan sonra limonunu da ilave edip 15-20 dakika orta ateşte kaynatalım.
- Yufka katlı haldeyken 6 eşit parçaya bölüyoruz. 📌daha sonra üstlerini nemli bir bez ile kapatalım ki baklava yufkası çabuk kuruyup kopabilen bir yufkadır buna dikkat edelim. 📌.
- Bir parçasını alıp iki kat yapacağımız baklamızın ilk katına erittiğimiz tereyağını fırça yardımıyla sürelim diğer katı üstüne koyup onu da yağlayalım.
- Yaklaşık yarım yemek kaşığı kavrulmuş kadayıf ve ceviz karışımını bir ucuna koyup üçgen şekli verip aşağı doğru muska gibi sarıyoruz.
- Bu baklavalık yufkadan yaklaşık 130 adet baklava çıkıyor. Yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlayın.
- Daha sonra yağlı kağıt üzerine dizilen baklavaların üstünü hafifçe yağlayıp alt üst ayarında önceden 200 derece ısıtılmış fırına veriyoruz. 15-20 dakika içinde üzeri pembeleşince fırından çıkaralım.
- Tepsi ılıkken soğuk şerbetini verelim. Sunumu zevkinize göre yapabilirsiniz şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder