Zebra Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 2, 5-3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
Zebra Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın.
- Süt, sıvı yağ, un, vanilin ve kabartma tozu ile bildiğimiz kek hamurunu oluşturun.
- Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin.
- Yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla göz kararı dökün (yani 3 yemek kaşığı kakaolu, 3 yemek kaşığı vanilyalı olabilir).
- Bu işlemi yaparken ara vermeyin.
- En son şekil vermek isterseniz, çatal yardımıyla şekillendirin.
- 170 derecede 30-35 dakika pişiririn (fırına göre derece ve dakika değişebilir ağır ağır pişince daha lezzetli olduğuna inanıyorum).
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder