7 Haziran 2020 Pazar

İspanyol Pilavı Tarifi

İspanyol Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 çay bardağı yasemin pirinç
  • 2, 5 çay bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
Pilava ek malzemeler:
  • 4 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy kapya biber
  • 1 adet büyük boy çarliston biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 kutu konserve meksika fasulyesi (net süzülmüş 255 gram)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı sarımsak granül
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

İspanyol Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci berrak su akana kadar soğuk suyla yıkayıp, üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyerek 20 dakika şişmeye bırakıyoruz.
  2. Bu sırada soğanı, kapya ve çarliston biberi küp küp kesip zeytinyağıyla birlikte uygun bir tavaya koyup kısık ateşte sotelemeye başlıyoruz.
  3. Domateslerin kabuklarını soyup baharat ilavesiyle birlikte tavaya ekliyoruz ve domatesler suyunu salıp çekene kadar orta büyüklükte ocakta orta ateşte pişirip kenara alıyoruz.
  4. Şişen pirinçlerimizi uygun bir tencereye alıp zeytinyağı, tuz ve sıcak suyunu ilave edip harmanlıyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
  5. Orta büyüklükte ocakta kısık ateşte 15 dakika kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  6. Pişen pirinçlere sebzelerimizi ve süzüp yıkadığımız meksika fasulyelerimizi ekleyip iyice harmanlıyoruz.
İspanyol pilavımız hazır.
Buen provecho!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder