İspanyol Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 çay bardağı yasemin pirinç
- 2, 5 çay bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
Pilava ek malzemeler:
- 4 adet orta boy domates
- 1 adet orta boy kapya biber
- 1 adet büyük boy çarliston biber
- 1 adet orta boy soğan
- 1 kutu konserve meksika fasulyesi (net süzülmüş 255 gram)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı sarımsak granül
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
İspanyol Pilavı Tarifi Yapılışı
- Pirinci berrak su akana kadar soğuk suyla yıkayıp, üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyerek 20 dakika şişmeye bırakıyoruz.
- Bu sırada soğanı, kapya ve çarliston biberi küp küp kesip zeytinyağıyla birlikte uygun bir tavaya koyup kısık ateşte sotelemeye başlıyoruz.
- Domateslerin kabuklarını soyup baharat ilavesiyle birlikte tavaya ekliyoruz ve domatesler suyunu salıp çekene kadar orta büyüklükte ocakta orta ateşte pişirip kenara alıyoruz.
- Şişen pirinçlerimizi uygun bir tencereye alıp zeytinyağı, tuz ve sıcak suyunu ilave edip harmanlıyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
- Orta büyüklükte ocakta kısık ateşte 15 dakika kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Pişen pirinçlere sebzelerimizi ve süzüp yıkadığımız meksika fasulyelerimizi ekleyip iyice harmanlıyoruz.
İspanyol pilavımız hazır.
Buen provecho!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder