7 Haziran 2020 Pazar

Medovik – Ballı Rus Pastası – Russian Honey Cake Tarifi

Medovik – Ballı Rus Pastası – Russian Honey Cake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 400 gram un
  • 1 fiske tuz
Kreması için;
  • 400 ml krema
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
2. öneri krema tarifi;
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • (daha hafif bir tat olması istenirse 2. krema tarifini kullanabilirsiniz..)

Medovik – Ballı Rus Pastası – Russian Honey Cake Tarifi Yapılışı


  1. Önce kremayı hazırlayalım. Bal ve tereyağı hariç diğer malzemeler tencereye alınır. Sürekli karıştırarak krema pişirilir, bal ve tereyağı konup karıştırılır. Soğumaya bırakılır.
  2. Yumurta, şeker ve bir fiske tuz çırpma kabına konup rengi biraz açılana kadar çırpılır. Tencereye alınır.
  3. Tereyağı ve bal ilave edilip, ocakta eriyene kadar karıştırılır. 1 çay kaşığı karbonat konup karıştırmaya devam edilir.
  4. Hafif kabarcıklar olmaya başlayınca un ilave edilir ve hamur toparlanıncaya kadar 2-3 dakika karıştırılıp ocaktan alınır.
  5. Un serptiğimiz tezgaha alınır. Rulo haline getirip 8 bezeye ayrılır. Yuvarlanıp üzeri streçle kapatıp yarım saat kadar buzdolabında bekletilir.
  6. Hafif un serpilmiş slikon üzerinde 25 cm çapında açılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye konur. Çatalla delinir. 180 derece turbo fırında 4 dakika kadar pişirilir. (kontrollü olarak pişirelim. Fırın ısındıkça daha çabuk pişecektir. Yoksa rengi koyulaşır, kurur ve kırılır ).
  7. Yuvarlak her hangi bir kalıpla kesilir. (tabak, kapak vs) hepsi bu şekilde hazırlanır.
  8. Kenarından çıkan parçalar rondodan geçirilir. (çok teferruatlı gibi görünse de, biri fırında pişerken diğerini açıp hazırlayınca kısa sürede pişiyor).
  9. Hazırlamış olduğumuz pastalar, aralarına krema sürülerek üst üste konur. Üstü ve yanları da krema ile kapatılıp, her tarafı rondoda çekilmiş olan pasta kırıntılarıyla kaplanır. Bir gece buzdolabında bekletip servis yapılır. Sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder