2 Haziran 2020 Salı

Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi

Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan
  • Birkaç domates ve biber
köftesi için;
  • 300 gram kıyma (orta yağlı dana kuzu karışık olabilir)
  • 2 adet patates
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • yarım çay kaşığı pulbiber
  • yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 1 diş sarımsak (dövülmüş)
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı domates sosu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Sıcak su

    Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi Yapılışı


    1. Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyelim. Tuzlu su içerisine alarak 15-20 dakika bekletelim.
    2. Bu sırada köftesi için patatesleri rendeleyip suyunu sıkalım. Benim kıymam az olduğu için patates ekledim dilerseniz kıyma miktarını artırıp patates kullanmayabilirsiniz ama böylesi de gayet lezzetli, tavsiye ederim.
    3. Köfte için gerekli malzemeleri bir kaba alıp köfte harcını yoğuralım. Normalde köfteye 1 de yumurta eklerim, burada yumurtayı unuttuğumu şekillendirme aşamasında farkettiğim için tekrar başa almak istemedim, köftelerde de bir sorun yaşamadım, yine de siz bu aşamada köftelerinizin dağılmaması için yumurtayı da ekleyebilirsiniz.
    4. Köfte harcından parçalar kopararak şekillendirelim.
    5. Suda bekleyen patlıcanları kağıt havlu ile kuruladıktan sonra tavada sıvı yağ ile arkalı önlü kızartalım.
    6. Patlıcanlar kızardıktan sonra aynı tavaya biraz daha yağ ekleyip köfteleri de kızartalım.
    7. Kızaran patlıcanın bir kenarına köfte yerleştirip rulo şeklinde saralım. Patlıcan küçükse iki patlıcanı birbirine ekleyebilirsiniz.
    8. Köfteli patlıcan rulolarını fırın tepsisine yerleştirelim. Aralarına domates veya varsa yeşil biber koyalım.
    9. Yemeğin sosu için salçayı bir kasede sıcak su ile çözdürelim. Bu esnada domates sosunu da ekleyelim. Domates sosu yoksa önemli değil, salçayı 1.5 kaşık kullanın (veya 1 tatlı kaşığı biber salçası da olur). Salçanın ve sosun tuzuna göre tuzunu ayarlayalım.
    10. Hazırladığımız sosu da fırın tepsisine boşaltalım. Yemeğimizi önceden ısıtmaya başladığımız 180 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirelim.
    11. Yanında pirinç veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz, ben ikisini de yakında yaptığım için çocukların da seveceğini bildiğim için spagetti makarna ile servis ettim :) Herkese afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder