2 Haziran 2020 Salı

Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi

Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı su (ben normal ısıda su kullanıyorum)
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı


  1. Pirinçinizi soğuk suyla iyice yıkayın (hiç nişastası kalmasın) ve suyunu iyice süzün.
  2. Tencerenize tereyağınızı ve sıvı yağınızı koyun ( sıvı yağ hem parlaklık veriyor hem de tereyağınızın yanmasını engelliyor) eriyen tereyağına suyu süzülmüş pirinçlerimizi ilave edin. Pirinçinizi iyice kavurun. Bu arada istediğiniz miktarda tuz ilave edin.
  3. 3 bardak suyunuzu ilave edin ve karıştırın bu arada zerdeçal ve karabiberinizi de ekleyip tekrar karıştırın. Pilavınızın kapağını kapatın, ocağınızın altını yüksek ısıda açın ve pilavın bir iki taşım kaynamasını sağlayın. Kaynayan pilavınızı ocağınızın en kısık tarafına alıp pişmesini sağlayın.
  4. Pişen pilavınızı kaşıkla bir iki alt üst edin, üzerine havlu kağıt serin ve kapağını kapatın ve dinlemeye bırakın.
  5. Yapanın eline sağlık. Şimdiden afiyet olsun:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder