21 Haziran 2020 Pazar

Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi

Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo uzun patlıcan

Köftesi için

  • 400 gram kadar kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 küçük soğan rendelenmiş
  • 2 diş sarımsak rendelenmiş
  • Tuz, karabiber, pulbiber damak zevkinize göre ilave edin

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Damak zevkinize göre tuz
  • Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ en küçük yuvarlak borcama tam geliyor

Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanları alacalı soyup uzun olacak şekilde boydan 4-5 parçaya keselim.
  2. Tuzlu suda yarım saat bekletelim.
  3. Köftesini yoğuralım ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verelim.
  4. Tuzlu suda beklemiş olan patlıcanları kurulayıp kızgın yağda hafif kızartalım.
  5. Kızaran patlıcanları havlu kağıt serili tepsiye alalım.
  6. Patlıcanları tezgaha dizelim baş kısımlarına birer tane köfte koyup rulo şeklinde saralım.
  7. En küçük yuvarlak borcama dizelim.
  8. Sosunu hazırlayıp üzerine gezdirelim önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40-45 dk pişirelim. Herkesin fırını farklı pişirebilir oyüzden kontrollü pişirmekte fayda var 👌.
  9. Sıcak sıcak servis edelim şimdiden afiyet olsun 🙋‍♀️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder