21 Haziran 2020 Pazar

Fırında Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi

Fırında Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

İç harcı için:

  • 150 gram kiyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Fırında Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi Yapılışı

Çok hafif ve lezzetli.

  1. Yıkayıp temizlediğiniz patlıcanları alacalı soyalım boydan ikiye keselim ve patlıcanları kağıt havlu ile kurulayalım.
  2. Fırında kızaracak olan patlıcanları yağlı kağıt örtülmüş fırın tepsisine yerleştirelim.
  3. Yarım çay bardağı zeytinyağını fırçayla tepsideki patlıcanların üzerine sürelim.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece sıcaklıktaki fırında patlıcanları 20 dakika boyunca pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder