Fırında Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet bostan patlıcan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
İç harcı için:
- 150 gram kiyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 tutam maydanoz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Fırında Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi Yapılışı
Çok hafif ve lezzetli.
- Yıkayıp temizlediğiniz patlıcanları alacalı soyalım boydan ikiye keselim ve patlıcanları kağıt havlu ile kurulayalım.
- Fırında kızaracak olan patlıcanları yağlı kağıt örtülmüş fırın tepsisine yerleştirelim.
- Yarım çay bardağı zeytinyağını fırçayla tepsideki patlıcanların üzerine sürelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece sıcaklıktaki fırında patlıcanları 20 dakika boyunca pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder