20 Haziran 2020 Cumartesi

Lahmacun Tarifi

Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 1 tane domates
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (yada 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım bardak su
Hamuru için;
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su
  • Tuz

Lahmacun Tarifi Yapılışı

Çıtır çıtır enfes bir lezzet denediğinizde favori lahmacun tarifiniz bu olabilir🙊Bu ölçüden 4 tane lahmacun çıkıyor orantılı olarak malzemeyi arttırabilirsiniz 😉.
  1. Önce unu bir kaba alıyoruz içine tuzu atıp suyu ekleyerek güzelce yoğuruyoruz.
  2. Üzerini bezle örtüp dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım.
  3. Domates, soğan, sarımsak ve biberleri iri iri doğrayarak robottan geçiriyoruz.
  4. Maydanozu da ekleyip 2/3 sn daha çekiyoruz.
  5. Baharatları ve salçayı ekliyoruz.
  6. Hazırlanan sosu kıymayla buluşturduğumuzda enfes lahmacun harcımız hazırdır.
  7. Kıvamının baya cıvık olması gerekiyor bu yüzden harca yarım bardak kadar su ekliyoruz.
  8. Şimdi hamuru mandalina büyüklüğünde 4 eşit parçaya ayırıyoruz.
  9. Her bir bezeyi 28-30 cm genişliğinde incecik açıyoruz.
  10. Tepsi yada kesme panosunun üzerine un serpiştirerek açtığımız hamuru koyuyoruz (fırın tabanına yerleştirmesi kolay olması için)
  11. Harcımızı sürüyoruz.
  12. 220 derece alt ısıtmaya ayarladığımız fırının yine alt tabanına un serperek lahmacunumuzu yerleştiriyoruz.Yaklaşık 7-8 dk sonunda pişmiş olacaktır.Bu sürede diğer hamuru açabilirsiniz afiyet olsun😋🤩.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder