Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 1 tane domates
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane kırmızı biber
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası (yada 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tutam maydanoz
- Yarım bardak su
Hamuru için;
- 2 su bardağı un
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su
- Tuz
Lahmacun Tarifi Yapılışı
Çıtır çıtır enfes bir lezzet denediğinizde favori lahmacun tarifiniz bu olabilir🙊Bu ölçüden 4 tane lahmacun çıkıyor orantılı olarak malzemeyi arttırabilirsiniz 😉.
- Önce unu bir kaba alıyoruz içine tuzu atıp suyu ekleyerek güzelce yoğuruyoruz.
- Üzerini bezle örtüp dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım.
- Domates, soğan, sarımsak ve biberleri iri iri doğrayarak robottan geçiriyoruz.
- Maydanozu da ekleyip 2/3 sn daha çekiyoruz.
- Baharatları ve salçayı ekliyoruz.
- Hazırlanan sosu kıymayla buluşturduğumuzda enfes lahmacun harcımız hazırdır.
- Kıvamının baya cıvık olması gerekiyor bu yüzden harca yarım bardak kadar su ekliyoruz.
- Şimdi hamuru mandalina büyüklüğünde 4 eşit parçaya ayırıyoruz.
- Her bir bezeyi 28-30 cm genişliğinde incecik açıyoruz.
- Tepsi yada kesme panosunun üzerine un serpiştirerek açtığımız hamuru koyuyoruz (fırın tabanına yerleştirmesi kolay olması için)
- Harcımızı sürüyoruz.
- 220 derece alt ısıtmaya ayarladığımız fırının yine alt tabanına un serperek lahmacunumuzu yerleştiriyoruz.Yaklaşık 7-8 dk sonunda pişmiş olacaktır.Bu sürede diğer hamuru açabilirsiniz afiyet olsun😋🤩.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder