20 Haziran 2020 Cumartesi

Tartolet Tarifi

Tartolet Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
  • 150 gram margarin (1 margarinin yarısı)
  • 1 yumurta
  • Yarım bardak şeker
  • 2.5 su bardağı un
Kreması için
  • 3 su bardağı süt
  • 3 kaşık un
  • 1 bardaktan biraz az şeker
  • 1.5 kaşık mısır nişastası
  • 1 vanilin
Süslemesi için
  • Muz
  • Kiraz
  • Eritilmiş çikolata (İsteğe bağlı)

Tartolet Tarifi Yapılışı

🤗🤗selamünaleyküm arkadaşlar harika bir tarifim var parmaklarinizi yiyeceksiniz. Denemekten hiç korkmayın. 😎😋.
  1. Öncelikle kremamızı yapalım.Sütü, şekeri, un ve nişastayı tencereye alalım kıvamını alana kadar karıştıralım. Dikkat dibi tutmasın 😁. Sonradan vanilini ilave edelim. Bunu soğumaya bırakalım.
  2. Hamura geçelim.Oda ısısında olan margarini ve şekeri iyice yoğuralım.
  3. Yumurta ve unu da ekleyip iyice yoğuralım.
  4. Kulak memesi kıvamına gelene kadar. (kıvamı tutmazsa ununuzu az daha ekleye bilirsiniz, undan una fark edebiliyor. )
  5. Hamuru iki beze yapalım oklavayı alıp birinci bezeyi yavaştan açalım. Ne çok ince ne çok kalın.
  6. Daha sonra kalıbınızdan biraz büyük bir eşyayla (ben ağzı geniş bardak kullandım) kesip kalıbı da margarin le yağlayıp içine yerleştirin.
  7. Orta kısmına çatal batıra bilirsiniz. Şişmesin diye. Bu işlemi kalıbınız bitene ve hamurunuz bitene kadar devam edin.
  8. Fırını önceden ısıtın daha sonra 200 dereceye getirip 35 40 (bazı fırınlarda daha az olabilir hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  9. Fırından çıkınca soğusun. Kreması da soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyin. 🤗😋😋.
    Şimdiden herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder