Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 150 gram margarin (1 margarinin yarısı)
- 1 yumurta
- Yarım bardak şeker
- 2.5 su bardağı un
Kreması için
- 3 su bardağı süt
- 3 kaşık un
- 1 bardaktan biraz az şeker
- 1.5 kaşık mısır nişastası
- 1 vanilin
Süslemesi için
- Muz
- Kiraz
- Eritilmiş çikolata (İsteğe bağlı)
Tartolet Tarifi Yapılışı
🤗🤗selamünaleyküm arkadaşlar harika bir tarifim var parmaklarinizi yiyeceksiniz. Denemekten hiç korkmayın. 😎😋.
- Öncelikle kremamızı yapalım.Sütü, şekeri, un ve nişastayı tencereye alalım kıvamını alana kadar karıştıralım. Dikkat dibi tutmasın 😁. Sonradan vanilini ilave edelim. Bunu soğumaya bırakalım.
- Hamura geçelim.Oda ısısında olan margarini ve şekeri iyice yoğuralım.
- Yumurta ve unu da ekleyip iyice yoğuralım.
- Kulak memesi kıvamına gelene kadar. (kıvamı tutmazsa ununuzu az daha ekleye bilirsiniz, undan una fark edebiliyor. )
- Hamuru iki beze yapalım oklavayı alıp birinci bezeyi yavaştan açalım. Ne çok ince ne çok kalın.
- Daha sonra kalıbınızdan biraz büyük bir eşyayla (ben ağzı geniş bardak kullandım) kesip kalıbı da margarin le yağlayıp içine yerleştirin.
- Orta kısmına çatal batıra bilirsiniz. Şişmesin diye. Bu işlemi kalıbınız bitene ve hamurunuz bitene kadar devam edin.
- Fırını önceden ısıtın daha sonra 200 dereceye getirip 35 40 (bazı fırınlarda daha az olabilir hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
- Fırından çıkınca soğusun. Kreması da soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyin. 🤗😋😋.
Şimdiden herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder