Tavuklu Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi
Tavuklu Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram tavuk göğsü
- 1 tane sivri biber
- 1 tane kırmızı biber
- 1 buçuk su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağını haşladığımız tavuğun suyu
- 1 yemek kaşığı terem yağ, 2 kaşık sıvı yağ
- Karabiber, tuz kırmızı pul biber
Tavuklu Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı
- Tavuğumuzu haşlayıp ufak ufak doğrayıp bir kenara bekletiyoruz.
- Tenceremize yağlarımızı koyup arpa şehriyemizi de ilave edip kavurmaya başlıyoruz.
- Rengi dönünce içine ince ince doğradığımız biberlerimizi ilave ediyoruz.
- Biberlerle beraberde biraz kavurduktan sonra tavuğumuzu ilave ediyoruz .
- Bir iki karıştırdıktan sonra 2 bardak tavuk suyunu da ilave ediyoruz.
- Tuzunu, karabiberi kırmızı biberini de ilave edip pişiriyoruz.
- Pişince üstüne kağıt havlu koyup 10 dakka dinlendirip servis ediyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder