7 Haziran 2020 Pazar

Tavuklu Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Tavuklu Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram tavuk göğsü
  • 1 tane sivri biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 buçuk su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağını haşladığımız tavuğun suyu
  • 1 yemek kaşığı terem yağ, 2 kaşık sıvı yağ
  • Karabiber, tuz kırmızı pul biber

Tavuklu Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı



  1. Tavuğumuzu haşlayıp ufak ufak doğrayıp bir kenara bekletiyoruz.
  2. Tenceremize yağlarımızı koyup arpa şehriyemizi de ilave edip kavurmaya başlıyoruz.
  3. Rengi dönünce içine ince ince doğradığımız biberlerimizi ilave ediyoruz.
  4. Biberlerle beraberde biraz kavurduktan sonra tavuğumuzu ilave ediyoruz .
  5. Bir iki karıştırdıktan sonra 2 bardak tavuk suyunu da ilave ediyoruz.
  6. Tuzunu, karabiberi kırmızı biberini de ilave edip pişiriyoruz.
  7. Pişince üstüne kağıt havlu koyup 10 dakka dinlendirip servis ediyoruz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder