20 Haziran 2020 Cumartesi

Parmak Yedirten Çıtır Tavuk Tarifi

Parmak Yedirten Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • Uzun ince doğranmış 2 adet tavuk göğsü
  • 1 şişe soda
  • 1 kase un
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 büyük kase dolusu rondodan iri halde çekilmiş kahvaltılık gevrek
Kızartmak İçin;
  • Sıvı yağ
Unun İçine Eklemek İçin;
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • Sarımsak tozu (varsa ekliyoruz)

    Parmak Yedirten Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı

    1. Jülyen doğranmış tavukları, 1 saat boyunca soda içerisinde bekletip, ardından süzgeçte suyunu süzün.
    2. Unun içerisine, baharatları ekleyip karıştırın ve tüm tavuk parçalarını, her tarafını kaplayacak şekilde una bulayıp, fazla unu silkeleyin ve bir tepsiye dizin. Mutfakta yardımcınız yoksa, bu şekilde daha pratik oluyor.
    3. 2 yumurtayı ayrı bir kaba kırıp, içerisinde kremayı ekleyip çırpın. Krema yoksa, eklemeseniz de olur ama krema ile daha lezzetli oluyor.
    4. Unlanmış tavukları, yumurtaya bulayıp, en son kahvaltılık gevrekle kaplayın ve kızgın yağda kızartın. Çok kısa sürede pişiyorlar. But veya kanat kullanacaksanız; ocağın altını biraz kısıp, içinin pişmesi için daha uzun süre ocakta tutup, kontrollü pişirin.
    5. Yanına fırında çıtır patates ve soslu marul salatasıyla servis etmiştim. Patatesin tarifi sayfada mevcut.
    6. Salata için; 4-5 büyük marul yaprağını ince ince doğrayıp, içerisinde 1 havuç rendeledim.
    7. Sosu için de; 3-4 yemek kaşığı mayonez, yarım yemek kaşığı hardal ve 1 yemek kaşığı elma sirkesini karıştırıp, tüm malzemeleri harmanladım.
    Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder