Parmak Yedirten Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- Uzun ince doğranmış 2 adet tavuk göğsü
- 1 şişe soda
- 1 kase un
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı krema
- 1 büyük kase dolusu rondodan iri halde çekilmiş kahvaltılık gevrek
Kızartmak İçin;
- Sıvı yağ
Unun İçine Eklemek İçin;
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
- Sarımsak tozu (varsa ekliyoruz)
Parmak Yedirten Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı
- Jülyen doğranmış tavukları, 1 saat boyunca soda içerisinde bekletip, ardından süzgeçte suyunu süzün.
- Unun içerisine, baharatları ekleyip karıştırın ve tüm tavuk parçalarını, her tarafını kaplayacak şekilde una bulayıp, fazla unu silkeleyin ve bir tepsiye dizin. Mutfakta yardımcınız yoksa, bu şekilde daha pratik oluyor.
- 2 yumurtayı ayrı bir kaba kırıp, içerisinde kremayı ekleyip çırpın. Krema yoksa, eklemeseniz de olur ama krema ile daha lezzetli oluyor.
- Unlanmış tavukları, yumurtaya bulayıp, en son kahvaltılık gevrekle kaplayın ve kızgın yağda kızartın. Çok kısa sürede pişiyorlar. But veya kanat kullanacaksanız; ocağın altını biraz kısıp, içinin pişmesi için daha uzun süre ocakta tutup, kontrollü pişirin.
- Yanına fırında çıtır patates ve soslu marul salatasıyla servis etmiştim. Patatesin tarifi sayfada mevcut.
- Salata için; 4-5 büyük marul yaprağını ince ince doğrayıp, içerisinde 1 havuç rendeledim.
- Sosu için de; 3-4 yemek kaşığı mayonez, yarım yemek kaşığı hardal ve 1 yemek kaşığı elma sirkesini karıştırıp, tüm malzemeleri harmanladım.
Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder