22 Haziran 2020 Pazartesi

Patlıcan Çullama (Köz Patlıcanlı) Tarifi

Patlıcan Çullama (Köz Patlıcanlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kirimizi biber (acı)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım küçük çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber/kırmızı toz biber ve karabiber

Patlıcan Çullama (Köz Patlıcanlı) Tarifi Yapılışı

Hep bol yağda kızartılarak yapıyoruz patlıcanlı tarifleri. Peki hiç közleyerek denediniz mi? bence deneyin ister soğuk ister sıcak servis edin. Ben yanına küçük bazlamalar yapıp bandıra bandıra yedim 🙈 😂.

  1. Öncelikle patlıcanları ocakta veya fırın da közleyelim, soğuduktan sonra kabuklarını soyup iri iri doğrayalım.
  2. Uygun tencereye doğradığımız kuru soğanları sıvı yağ ile birlikte hafif pembeleşene kadar kavuralım.
  3. Biberleri ekleyip 2 dakika daha kavuralım.
  4. Daha sonra salçayı ilave edelim.
  5. Kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kadar kavurup kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domates ve sarımsakları da ekleyelim.
  6. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 4 dakika pişirelim.
  7. Simdi közlenmiş patlıcanları da ekleyip tuz ve baharatlarını ekleyelim.
  8. Bir tahta kaşıkla fazla ezmeden hafifçe karıştıralım.
  9. İsteğe bağlı en son ince kıyılmış maydonoz ekleyip kısa karıştırıp ocaktan alalım.
  10. İster sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz.
  11. Yanına yufka/bazlama ekmeği ile sarımsaklı yoğurt muhteşem olur 👍 Afiyet olsun 🤤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder