Piyaz (Trakya Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram haşlanmış kuru fasulye
- 1 büyük kuru soğan
- 1 domates
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı tuz (soğanı ovmak için)
Piyaz (Trakya Usulü) Tarifi Yapılışı
Trakya usulü nefis bir piyaz tarifim var sizlere. Ağız sulandıran bu tarif et ve özellikle köfte yemeklerinize çok iyi arkadaşlık edecek. Ben kırmızı soğan kullandım ama orjinal trakya piyazında genelde beyaz soğan kullanılır. Tercih size kalmış.
- Arzu edenler 2 yada 3 yemek kaşığı limon suyu da ekleyebilir.
- Soğanları yarım ay şeklinde doğrayalım.
- Tuz ekleyip elimizle ovalım ve bu şekilde 15 dakika bekletelim.
- Bu sırada maydanozları ince ince koyalım. Küp küp doğradığımız domateslerle birlikte karıştırma kasesine alalım.
- Üzerine fasulyeleri ekleyelim.
- Suyunu sürdürdüğümüz soğanları da ekleyelim.
- En son zeytinyağı, sirke, tuz ekleyip güzelce harmanlayalım. Enfes piyaz salatamız hazır.Afiyet olsun.Not:kuru fasulyeleri bolca haşlayıp buzdolabı poşetlerinde porsiyonluk olarak saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder