6 Haziran 2020 Cumartesi

Saray Sarması Tarifi

Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı İçin;
  • 1 veya 2 paket petibör bisküvi
Muhallebisi İçin;
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao (1 paket)
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Arası İçin;
  • Toz krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Saray Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Tatlıyı yapacağınız tepsinin tavanına, robottan geçirilmiş 1 paket petibör bisküvimizi koyuyoruz ve dağıtıyoruz boşluk kalmayacak şekilde.
  2. Sonra muhallebimiz için; tencereye 1,5 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı un, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket sütü boşaltıyoruz ve kaynatıyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarini ve 1 paket vanilyayı alıp, karıştırın.
  4. Sonra tepsiye koyduğumuz bisküvinin üstüne döküyoruz. 3-4 saat buzdolabında bekletin.
  5. 1 su bardağı süt ile çırptığınız 1 paket krem şantiyi, buzdolabına koyunuz.
  6. Hepsi bekledikten sonra, krem şantiyi üzerine sürün. Sarın ve servis yapın.
Afiyet olsun 🥮🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder