Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı İçin;
- 1 veya 2 paket petibör bisküvi
Muhallebisi İçin;
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao (1 paket)
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Arası İçin;
- Toz krem şanti
- 1 su bardağı süt
Saray Sarması Tarifi Yapılışı
- Tatlıyı yapacağınız tepsinin tavanına, robottan geçirilmiş 1 paket petibör bisküvimizi koyuyoruz ve dağıtıyoruz boşluk kalmayacak şekilde.
- Sonra muhallebimiz için; tencereye 1,5 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı un, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket sütü boşaltıyoruz ve kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarini ve 1 paket vanilyayı alıp, karıştırın.
- Sonra tepsiye koyduğumuz bisküvinin üstüne döküyoruz. 3-4 saat buzdolabında bekletin.
- 1 su bardağı süt ile çırptığınız 1 paket krem şantiyi, buzdolabına koyunuz.
- Hepsi bekledikten sonra, krem şantiyi üzerine sürün. Sarın ve servis yapın.
Afiyet olsun 🥮🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder