3 Haziran 2020 Çarşamba

Süt Reçeli Tarifi

Süt Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1+1/4 (çeyrek) su bardağı şeker(250 gr)
  • 1 çay kaşığı karbonat

Süt Reçeli Tarifi Yapılışı

Keklerinizin kurabiyelerinizin üzerine sürünce lezzetlerine lezzet katacağınız sabah kahvaltılarında ekmeğinize sürüp yiyebileceğiniz mis gibi bir reçel tarifi 😋 mutfağınızın bir köşesinde mutlaka bulunmalı diye düşünüyorum🤗 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋 fotoğraflarınızı ve beğenilerinizi bekliyorum 🥰
  1. Süt ve şeker tencerede karışıtırılarak ocağa alınır.
  2. Kaynayana kadar orta ateşte tutulur. Daha sonra altı kısılır.
  3. Kaynamaya başlayınca karbonat eklenir. (sütümüzün kesilmemesi için)
  4. Karbonatla birlikte tepkimeye giren süt kabaracaktır.
  5. Tetikte olmakta fayda var☺️ üzerine çıkan köpükler ayrı bir kaba toplanır.
  6. Ocağımızın en küçük gözünde en kısık ateşte 2, 5 saat ara ara köpükleri toplanarak koyulaşıp rengi kahveleşinceye kadar kaynatılır.
  7. Altı kapatılır soğuyunca daha sonra kullanılmak üzere kavanozlanır.
Afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder