Süt Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1+1/4 (çeyrek) su bardağı şeker(250 gr)
- 1 çay kaşığı karbonat
Süt Reçeli Tarifi Yapılışı
Keklerinizin kurabiyelerinizin üzerine sürünce lezzetlerine lezzet katacağınız sabah kahvaltılarında ekmeğinize sürüp yiyebileceğiniz mis gibi bir reçel tarifi 😋 mutfağınızın bir köşesinde mutlaka bulunmalı diye düşünüyorum🤗 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋 fotoğraflarınızı ve beğenilerinizi bekliyorum 🥰
- Süt ve şeker tencerede karışıtırılarak ocağa alınır.
- Kaynayana kadar orta ateşte tutulur. Daha sonra altı kısılır.
- Kaynamaya başlayınca karbonat eklenir. (sütümüzün kesilmemesi için)
- Karbonatla birlikte tepkimeye giren süt kabaracaktır.
- Tetikte olmakta fayda var☺️ üzerine çıkan köpükler ayrı bir kaba toplanır.
- Ocağımızın en küçük gözünde en kısık ateşte 2, 5 saat ara ara köpükleri toplanarak koyulaşıp rengi kahveleşinceye kadar kaynatılır.
- Altı kapatılır soğuyunca daha sonra kullanılmak üzere kavanozlanır.
Afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder