3 Haziran 2020 Çarşamba

Trileçe Tarifi

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağı kaynar su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya
Şerbeti için;
  • 1 paket krema
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
  • 1 paket kremşanti
Karameli için;
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta

Trileçe Tarifi Yapılışı

Şimdiye kadar birçok trileçe tarifi denedim, birçok tekniği bir araya getirdim ve misafirleriniz için hem pratik hem az malzemeli hem de pastahanedekilerin aynısı olan tarifi sizinle paylaşıyorum☺.
  1. Kekin hazırlanışı: ilk olarak 4 yumurtanın sarısını bir kaba, beyazını ayrı bir kaba alalım.
  2.  4 yumurta beyazına bir fiske tuz ekleyerek köpük köpük oluncaya kadar karıştıralım ve bir kenara bırakalım.
  3. Ayrı bir kaba koyduğumuz 4 yumurta sarısının üzerine toz şekerimizi ekleyip güzelce karıştıralım.
  4. Karıştırdıktan sonra kaynar suyumuzu ekleyip tekrar karıştıralım.
  5. Kalan malzemeleri ekleyip tekrar karıştıralım.
  6. Karışımımızın üzerine kenara koyduğumuz yumurta akını ekleyelim ve yumurta akı sönmeyecek şekilde yavaşça kekimizin hamurunu karıştıralım.
  7. Böylece kekimiz çok daha güzel kabaracak.
  8. 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim.
  9. Her fırının pişirme süresi ayrı olduğu için burada size tavsiyem kekinizin tam piştiğinden ve içinin hamur kalmadığından emin olduktan sonra fırınınız dan çıkarın.
  10. Şerbetin hazırlanışı: bu şerbetin hazırlanışı çok kolay ve gerçekten efsane lezzetli oluyor.
  11. Süt, şeker ve kremayı bi kabın içerisine alarak güzelce karıştırın.
  12. Soğuması için buzdolabına bırakın.
  13. Kek piştikten sonra keki soğutun ve kekin üzerine çatalla çukurlar açın.
  14. Bu sayede kek, süt şerbetini daha iyi çekecek.
  15. Kekimizi sütle ıslattıktan sonra; 1 su bardağı sütle hazırladığımız kremşantiyi kekin üzerine güzelce sürelim.
  16. Karamelin hazırlanışı: öncelikle bi tencereye 2 su bardağı suyu dökelim.
  17. İçerisine 1. 5 yemek kaşığı nişasta, 1 çay bardağı toz şeker ve 1 paket vanilyayı dökerek iyice karıştıralım ve bir kenara bırakalım.
  18. Ayrı bir tavada 1 çay bardağı şekeri güzelce eritelim ve kenara bıraktığımız tencerenin içine dökelim.
  19. Tencereyi ocağa koyalım ve kaynayana kadar karıştıralım.
  20. Kaynadıktan sonra 1 dakika daha bekletelim ve soğumaya bırakalım.
  21. Karamelimiz soğuduktan sonra kekimizin üzerine kaşık yardımıyla güzelce sürelim.
  22. Kekin üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun. 🌺🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder