Tam Buğdaylı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 9 yemek kaşığı tam buğday unu(azar azar koyulacak)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Çeyrek limon suyu
Üzeri için;
- Susam(isteğe bağlı)
Tam Buğdaylı Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kuru bir kapta yumurtanın beyazlarını şeker ile köpük gibi olana kadar çırpıyoruz.
- Ayrı bir kapta da yumurtanın sarılarını açık sarı olana kadar çırpıyoruz.
- Sıvı yağ, süt ve limon suyunu ilave edip çırpıyoruz.
- Kabartma tozu, vanilya ve unu azar azar kıvam alana kadar ekleyip çırpıyoruz. (un elekte elenmiş olacak).
- Yumurtanın beyazını da spatula yardımıyla ekleyip karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsiye döküp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 45 dakika pişiriyoruz. (bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini ölçebilirsiniz. Kürdan batırdığımızda bulaşmıyor ise tamamdır. )
- Tam buğday unuyla boncuk boncuk çok güzel bir kek oluyor.
- Limon ise sünger gibi ıslak bir görünüm veriyor.
Afiyet olsun. 😊. 🍋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder