1 Haziran 2020 Pazartesi

Tam Buğdaylı Kek Tarifi

Tam Buğdaylı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 9 yemek kaşığı tam buğday unu(azar azar koyulacak)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Çeyrek limon suyu
Üzeri için;
  • Susam(isteğe bağlı)

Tam Buğdaylı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kuru bir kapta yumurtanın beyazlarını şeker ile köpük gibi olana kadar çırpıyoruz.
  2. Ayrı bir kapta da yumurtanın sarılarını açık sarı olana kadar çırpıyoruz.
  3. Sıvı yağ, süt ve limon suyunu ilave edip çırpıyoruz.
  4. Kabartma tozu, vanilya ve unu azar azar kıvam alana kadar ekleyip çırpıyoruz. (un elekte elenmiş olacak).
  5. Yumurtanın beyazını da spatula yardımıyla ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye döküp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 45 dakika pişiriyoruz. (bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini ölçebilirsiniz. Kürdan batırdığımızda bulaşmıyor ise tamamdır. )
  7.  Tam buğday unuyla boncuk boncuk çok güzel bir kek oluyor.
  8. Limon ise sünger gibi ıslak bir görünüm veriyor.
Afiyet olsun. 😊. 🍋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder