1 Haziran 2020 Pazartesi

İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi

İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un+1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 8 adet incir
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için:
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 3 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için:
  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 paket vanilya
Üzeri için:
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Önce incirleri küçük küçük doğrayıp ılık suda 5 dakika  bekletiyoruz.
  2. Yumurta ve şekerleri derin bir kapta beyaz olana kadar çırpıyoruz.
  3. Sütü ekliyoruz.
  4. Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip çırpıyoruz.
  5. İncir ve cevizi ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
  6. Daha önce yağlanmış dikdörtgen büyük borcama döküp 170° derece fırında altlı üstlü kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Diğer yandan şerbetini hazırlıyoruz.
  8. Fırından çıkardığımız kekin ilk soğuğu çıkınca şerbetini eşit şekilde döküyoruz.
  9. Muhallebi içinde krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp pişiriyoruz .
  10. Vanilyasını ekleyip altını kapatıyoruz.
  11. Muhallebi soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip mikserle 5 dakika  çırpıyoruz.
  12. Soğuyan kekin üzerine ekleyip 1 gün dinlendiriyoruz.
  13. Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun 🍩.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder