10 Temmuz 2020 Cuma

Annemin Mis Kokulu Çilek Reçeli Tarifi

Annemin Mis Kokulu Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 kilo çilek
  • 1 kilo toz şeker
  • 1.5 limonun suyu

Annemin Mis Kokulu Çilek Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Çilekleri bol suyla yıkayıp saplarını ayıkladıktan sonra derin bir kabın içine alıyoruz.
  2. Üzerini kaplayacak şekilde toz şekeri döküp, buzdolabında 1 gece bekletiyoruz.
  3. Böylece çilekler iyice sularını salıyor ve şeker tamamen eriyor.
  4. Suyunu salan çilekleri derin bir tencereye suyuyla birlikte alıyoruz ve orta ateşte ara ara karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.
  5. Kaynamaya başladığında altını kısıp 15-20 dakika kadar daha pişirmeye devam ediyoruz ve ardından limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
  6. Reçelimizi derin bir kaba alıp güneş alacak bir yere koyup, 2 gün güneşte bekletiyoruz.
  7. Güneşte bekletirken üzerine toz vs. Gelmemesi için file, tülbent vb. Bir şeyler kullanabilirsiniz.
  8. 2. Günde reçelimizi kavanozlara doldurup saklıyoruz.
  9. Güneşte bekletecek zamanınız veya mekanınız yok ise güneşte bekletmek yerine reçeliniz kaynamaya başladıktan sonra 30-35 dakika kadar pişirip, ılındıktan sonra kavanozlaya bilirsiniz.
  10. Aslında bu aşamada kıvamını nasıl seviyorsanız öyle ayarlamanız mümkün.
  11. Biz biraz daha sulu sevdiğimiz için çok kaynatmamayı tercih ettik, ne kadar çok kaynatırsanız o kadar çok kıvamlı hale gelecektir.
  12. Ne kadar lezzetli ve mis kokulu çilekler kullanırsanız o kadar lezzetli bir reçel elde edersiniz. 🤤

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder