10 Temmuz 2020 Cuma

Bardak Tatlısı Tarifi

Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre sut
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao(elenmiş)
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un(elenmiş)
  • 1 adet şekerli vanilya(piştikten sonra)
  • Hindistan cevizi rendesi ve istediğiniz süslemeler

Bardak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Sırasıyla süt, şeker, kakao, nişasta ve unu tencereye alıyoruz orta ateşte kıvam alana kadar pişiriyoruz .
  2. Kaynadıktan sonra ateşten alıyoruz 1 adet şekerli vanilyayı katip karıştırıyoruz .
  3. Klasik şu bardaklarını ıslatıyoruz ki kolay bırakması için daha sonra bardaklarımıza eşit gelecek şekilde paylaştırıyoruz ve en az 4- 5 saat buzdolabında dinlendiriyoruz .
  4. Bir gece dinlense daha iyi olur sonra bardağın kenarından hava aldırıyoruz .
  5. Kendiliğinden bırakacak zaten istediğiniz kalınlıkta kesip Hindistan cevizi rendesine buluyoruz.
  6. Süslemesi üst kısım süslemesi size kalmış meyve de ekleyebilirsiniz
Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun 😌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder