Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre sut
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao(elenmiş)
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un(elenmiş)
- 1 adet şekerli vanilya(piştikten sonra)
- Hindistan cevizi rendesi ve istediğiniz süslemeler
Bardak Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Sırasıyla süt, şeker, kakao, nişasta ve unu tencereye alıyoruz orta ateşte kıvam alana kadar pişiriyoruz .
- Kaynadıktan sonra ateşten alıyoruz 1 adet şekerli vanilyayı katip karıştırıyoruz .
- Klasik şu bardaklarını ıslatıyoruz ki kolay bırakması için daha sonra bardaklarımıza eşit gelecek şekilde paylaştırıyoruz ve en az 4- 5 saat buzdolabında dinlendiriyoruz .
- Bir gece dinlense daha iyi olur sonra bardağın kenarından hava aldırıyoruz .
- Kendiliğinden bırakacak zaten istediğiniz kalınlıkta kesip Hindistan cevizi rendesine buluyoruz.
- Süslemesi üst kısım süslemesi size kalmış meyve de ekleyebilirsiniz
Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun 😌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder