Antep Fıstıklı Pudingli Kurabiye Tarifi
Antep Fıstıklı Pudingli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 vanilya
- Çay kaşığı ucuyla tuz
- 1 paket Antep fıstıklı puding tozu
- 2 su bardağı un
Antep Fıstıklı Pudingli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Unun dışında malzemelerin tamamı yoğurma kabına alınarak güzelce karıştırılır.
- Ardından yavaş yavaş un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir ve streç filme sarılarak dolaba kaldırılır.
- 10-15 dakika dolapta kıvam alması için beklenen hamur dolaptan çıkarılır ve kesilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Hafif pembeleşene kadar 170 derece önceden ısıtılmış fanlı fırında pişirilir.
- Süslemek için, arzu edilirse benmari usulü eritilmiş çikolataya ılıyan kurabiyeler batırılır, ardından üzerine Antep fıstığı serpilir ve afiyetle tüketilir🌺🌺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder