10 Temmuz 2020 Cuma

Antep Fıstıklı Pudingli Kurabiye Tarifi

Antep Fıstıklı Pudingli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
  • Çay kaşığı ucuyla tuz
  • 1 paket Antep fıstıklı puding tozu
  • 2 su bardağı un

Antep Fıstıklı Pudingli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Unun dışında malzemelerin tamamı yoğurma kabına alınarak güzelce karıştırılır.
  2. Ardından yavaş yavaş un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir ve streç filme sarılarak dolaba kaldırılır.
  3. 10-15 dakika dolapta kıvam alması için beklenen hamur dolaptan çıkarılır ve kesilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  4. Hafif pembeleşene kadar 170 derece önceden ısıtılmış fanlı fırında pişirilir.
  5. Süslemek için, arzu edilirse benmari usulü eritilmiş çikolataya ılıyan kurabiyeler batırılır, ardından üzerine Antep fıstığı serpilir ve afiyetle tüketilir🌺🌺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder